• GRATIS BEZORGING VANAF €75
 • BETAAL ZOALS JE WILT, vooraf of achteraf
 • SINDS 1962 VOOR SPORTCLUBS & PARTICULIEREN
 • COMPLEET ASSORTIMENT VOOR JOUW SPORT
Advies nodig? bel: 0314-325624
Swipe to the left

​De ins & outs over het schoonmaken en gebruik van keepershandschoenen

9 mei 2016


Keepershandschoen schoonmaken hoe?

Wij verkopen keepershandschoenen van diverse merken bij KWD Sport.

Veel verkochte merken zijn Erima, Adidas, Sells en natuurlijk ons eigen merk KWD.

In onze showroom horen we van onze klanten allerlei manieren om de handschoenen schoon te maken. Sommige waarvan wij denken, het is beter om het niet zo te doen, bijvoorbeeld, in de wasmachine. Dit is een absolute no go! Daar kunnen keepershandschoenen namelijk echt niet tegen. Omdat wij vaak dergelijke verhalen van onze klanten horen over het schoonmaken van keepershandschoenen, hoe het juist NIET moet. Willen wij jullie met onderstaande tips helpen om nog langer plezier van je keepershandschoenen te hebben.

Waar worden keepershandschoenen van gemaakt en hoe maak ik ze schoon?

Het foam van de keepershandschoenen is gemaakt van latex. Latex is een natuurproduct en is gemaakt van een dikke, melkwitte emulsie, het sap van de Braziliaanse rubberboom. Natuurlijke latex wordt getapt door met een mes inkepingen te maken in de boomschors (onder een hoek van 30°) tot op het cambium. Aan het einde van de inkeping brengt men een gootje aan met daaronder een opvangbakje, meestal van aluminium, zodoende wordt de latex druppelsgewijs opgevangen en kan daarna door de tappers in emmers verzameld worden.


Braziliaanse rubberboom, latex voor keepershandschoenen


Optimale conditie keepershandschoenen behouden

Wij geven je een paar tips om je keepershandschoenen in optimale conditie te houden en zo de gripeigenschappen en levensduur te verlengen. De gemiddelde levensduur van een paar keepershandschoenen is ongeveer een half voetbalseizoen ongeacht welk merk.

 1. Voor optimale grip raden wij je aan om het foam van de keepershandschoen nat te maken en nat te houden. Dus vóór de wedstrijd of voetbaltraining even de binnenkant van de handschoen vochtig maken.
 2. Na de training of wedstrijd kun je de keepershandschoenen even afspoelen onder de kraan. Sommige maken ze even schoon onder de douche. Gebruik geen shampoo of andere middelen om de handschoenen schoon te maken want hier kan het gevoelige foam niet tegen.
 3. Na het schoonmaken leg je de handschoenen te drogen op een wasrek of een vlakke ondergrond met de handpalm altijd naar boven! Niet ophangen om te drogen (wasknijpers beschadigen de handschoenen) en zeker niet in de droogtrommel om te drogen.
 4. Wanneer de handschoenen bijna droog zijn kun je ze in het keeperstasje doen. Daarin bewaar je ze tot de training of wedstrijd om te voorkomen dat ze uitdrogen. Uitdrogen kan funest zijn voor de latexlaag, deze gaat dan korrelen en de handschoen zal dan binnen de kortste keren gaan slijten.
 5. Leg de handschoenen niet met de latex handpalmen op elkaar. De latex kan gaan verkleven en loslaten. Dit veroorzaakt onherstelbare schade aan de foamlaag.
 6. Wring de handschoenen niet uit en knijp ze ook niet droog. Het foam kan scheuren of de naden kunnen breken.
 7. De handschoenen kun je op de juiste manier uit trekken door de strap goed los te maken, plaats de handschoen tussen bovenarm en oksel en trek de hand terug. Hierdoor wordt de foamlaag niet beschadigd en wordt de elastische band niet kapot getrokken.
 8. Op foam van keepershandschoenen kan geen garantie worden gegeven. Het foam is grotendeels een natuurproduct. Het bestaat voornamelijk uit latex en slijt (dient te slijten) vanaf het eerste gebruik.

Waar moet ik op letten bij de aankoop van keepershandschoenen

Bij de aanschaf van keepershandschoenen is het altijd belangrijk om ze niet te klein te kopen. Wij adviseren altijd om ongeveer een halve centimeter aan de vingertoppen over te houden. Te kleine handschoenen geven te veel spanning met als gevolg dat het latex kan gaan scheuren.

Kortom, er valt een hoop te vertellen over keepershandschoenen. Hopelijk heb je wat aan onze tips!

Zijn jouw keepershandschoenen versleten of door slecht onderhoud niet meer in optimale staat? Kijk dan snel in onze webshop naar ons uitgebreide assortiment keepershandschoenen en bestel deze makkelijk online.

Productie keeperhandschoen