• GRATIS BEZORGING VANAF €75
  • BETAAL ZOALS JE WILT, vooraf of achteraf
  • SINDS 1962 VOOR SPORTCLUBS & PARTICULIEREN
  • COMPLEET ASSORTIMENT VOOR JOUW SPORT
Advies nodig? bel: 0314-325624
Swipe to the left

Een aanvoerder kiezen

12 mei 2021

Als je de meest succesvolle voetbalteams van het afgelopen decennium analyseert dan zullen de meeste trainers van die teams toegeven dat een grote sleutel tot het succes van hun teamprestatie neerkwam op de leiders/aanvoerders die ze in hun kleedkamer hadden.

Een geweldige aanvoerder kan het hart en de ziel kan zijn van een succesvol team/elftal. Aanvoerders zouden een verlengstuk van de trainer moeten zijn.

Enkele van de beste aanvoerders waren spelers die op dezelfde manier denken en zich gedragen als de trainer. Wanneer je een aanvoerder kiest, moet je iemand in het team zoeken die jouw filosofie kent en begrijpt hoe u wilt dat het team speelt. Je hebt een aanvoerder nodig die het team gefocust kan houden op het veld terwijl je aan de zijlijn staat.

Elk team heeft iemand nodig heeft die een stem kan zijn in de kleedkamer en een aanvoerder die teamgenoten verantwoordelijk kan houden, zowel op als buiten het veld.

Als je een hoofdcoach bent, dan is het vinden van een speler in je team die hard werkt, goed communiceert met anderen en zijn teamgenoten aanmoedigt in moeilijke situaties, iets om op te letten bij het kiezen van de perfecte aanvoerder.

Geweldige aanvoerders kunnen jouw succes als trainer beïnvloeden.

Een effectieve teamcaptain kan invloed hebben op de belangrijkste aspecten van coaching die u het dichtst en na aan het hart liggen. Als je bijvoorbeeld een coach bent die er sterk in gelooft dat spelers een goed tijdmanagement hebben, dan kies je hoogstwaarschijnlijk de speler in je team die altijd als eerste aankomt bij elke wedstrijd en training.

Een geweldige aanvoerder kan een grote impact hebben op het succes van uw team. Waarom? Omdat een geweldige leider het vermogen heeft om veel factoren te regisseren die van invloed zijn op het winnen. Je teamcaptain kan elke speler de avond ervoor appen om ervoor te zorgen dat ze de volgende ochtend op tijd aankomen voor de wedstrijd. Een effectieve aanvoerder kan een grote rol spelen in het succes van een team.

Effectieve aanvoerders kunnen veel problemen voorkomen!

Elke coach in alle niveaus van het spel zal momenten hebben meegemaakt waarin een speler die hij coacht, grijze haren heeft gegeven, ze 's nachts wakker heeft gehouden. Een goede aanvoerder kan veel teamconflicten minimaliseren, een positieve teamomgeving creëren en andere teamgenoten helpen hun rol binnen het team te accepteren en te begrijpen.

Uiteindelijk wordt jouw succes als trainer niet afgemeten aan het aantal goals, overwinningen of prijzen dat jouw team behaalt heeft, maar aan jouw vermogen om betere mensen te ontwikkelen.