• GRATIS BEZORGING VANAF €75
 • BETAAL ZOALS JE WILT, vooraf of achteraf
 • SINDS 1962 VOOR SPORTCLUBS & PARTICULIEREN
 • COMPLEET ASSORTIMENT VOOR JOUW SPORT
Advies nodig? bel: 0314-325624
Swipe to the left

10 tips voor een summerbody

1 juni 2019

De zomer staat voor de deur en dus wordt het tijd om na te denken over jouw summerbody!

In de zomer is het heerlijk om een biertje te drinken op een festival of aan te schuiven bij een bbq. Je hebt gewoon weinig tijd om naar de sportschool te gaan.

Wij geven je 10 tips om in shape te blijven!

 • Drink voldoende water. Een uitdroging van ‘maar’ 2% kan al zorgen voor een energieverlies tot 20% met vermoeidheid tot gevolg. Drink elk uur een glas water. Je kunt je water opleuken met verse muntblaadjes of een schijfje citroen. Wanneer je je energieloos voelt kun je ook wat zout toevoegen aan je water, dit heeft hetzelfde effect als bouillon drinken! Koop een leuke bidon, dat maakt het drinken een stuk leuker!


 • Eet geen junk! Kies gezonde producten zoals fruit, groenten, kwark, vis, kipfilet, noten, eieren etc.Dit soort producten zorgen voor een vol gevoel en daardoor zul je minder snacken.


 • Beweeg! Pak de fiets, neem die trap, wandel een stuk. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn, alle kleine beetjes helpen al. Wil je écht een groot verschil, dan kun je aan de slag met krachttraining. Begin rustig en bouw en rustig op, al gauw ga je resultaat zien wanneer je het regelmatig blijft doen. Op Pinterest vindt je oefeningen die je eenvoudig thuis kan doen. Het enige wat je nodig hebt zijn dumbells of een kettlebelt en eventueel een springtouw. Óók kun je prima oefeningen doen met eigen lichaamsgewicht, denk aan push ups, squats, burpees en lunges. Het is een goed idee om krachttraining te combineren met interval cardio! Ren niet alleen maar op een vlakke ondergrond maar grijp die heuvel en maak die sprint!


 • Eet niet te snel, geniet van elke hap en eet bewust. Neem eventueel een kleiner bord zodat het lijkt alsof je een vol bord hebt.


 • Zet voor jezelf een challenge. Bijvoorbeeld: Begin met 20 seconden planken, de dag erna 30 seconden, en zou bouw je het op! Dit kun je ook doen met squats of push-ups.


 • Let op koolhydraten! Neem zoveel mogelijk voedzame (groene ) koolhydraten i.p.v. ‘lege’(witte/grijze) koolhydraten. Onder groene koolhydraten vallen o.a. verse groente, sla, tomaten, aubergines, bloemkool, zoete aardappelen. Onder witte of grijze koolhydraten vallen o.a. wit brood, frisdranken, snoep, gebak en bewerkte producten. Onder grijze koolhydraten vallen de volgende producten: brood, pasta, aardappelen, graanproducten, rijst en dergelijke. Wanneer je toch af en toe brood wilt eten kies dan voor roggebrood of een volkoren brood.


 • Lees etiketten, het zal je verbazen hoeveel ‘gezonde’ producten toch toegevoegde suikers bevatten. Wanneer je de etiketten goed gaat lezen maak je automatisch bewustere keuzes. Een zogenaamd gezond yoghurtje waar 3 suikerklontjes in zitten is ineens niet meer zo gezond, dan neem je toch liever een naturel kwarkje.


 • Pas op met alcohol. In de lente en de zomer neem je al snel een lekker glaasje rosé bij een festival of een Aperol op het terras. Vaak blijft het niet bij één! Meestal eindigt een avondje uitgaan in een kebapzaak of bij de plaatselijke snackbar. Daarom is het verstandig om tussendoor water te drinken. Één glas wijn bevat ruim 110 calorieën.


 • Ga op tijd slapen! Als je slaapt kun je namelijk niet eten ;) Een uitgerust lichaam zorgt er ook voor dat je minder gauw naar snacks grijpt.


 • Stel een bereikbaar doel! Leg de lat niet te hoog.


Maar vooral: HOU VAN JEZELF!

Fijne zomer!