• GRATIS BEZORGING VANAF €75
  • BETAAL ZOALS JE WILT, vooraf of achteraf
  • SINDS 1962 VOOR SPORTCLUBS & PARTICULIEREN
  • COMPLEET ASSORTIMENT VOOR JOUW SPORT
Advies nodig? bel: 0314-325624
Swipe to the left

Het seizoen begint weer, en nu?

18 augustus 2023

Hoewel de Eredivisie al van start is gegaan, staat het amateur seizoen op het punt van beginnen. Of je nou al jaren voetbalt of dat je je net hebt aangemeld; het is altijd weer wennen na een zomerstop.

Het voetbalseizoen begint weer

Elk jaar in augustus starten honderdduizenden mensen weer het veld op om weer lekker te gaan sporten. Hoe hoger je speelt, hoe eerder de voorbereidingen weer beginnen.

Routine

Na een zomer zonder voetbal is dat gevoel altijd weer heerlijk. De geur van gras, je teamgenoten weer zien, weer lekker ouwehoeren met je maatjes. Elke week weer trainen en in het weekend een wedstrijd spelen. Wij mensen houden ook wel van structuur, hoe lekker de vakantie ook was.

Outfit ready?

Check even je schoenen, want die kunnen (zeker bij kinderen in de groei) echt te klein zijn geworden. Te kleine schoenen is echt een no go, er komen nog dikke voetbalkousen bij en scheenbeschermers. Je voeten zwellen ook op tijdens het rennen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor je shirt, broek, trainingspak en kousen. Is de tas nog aanwezig en in goede staat? Heb je de scheenbeschermers weer gevonden?

Trainen

Wanneer je alles op de rit hebt kan het seizoen weer beginnen, even een teamfoto schieten en dan: ballen maar. Begin rustig met de training want na een zomer met weinig tot geen sport (uitzonderingen daargelaten) moeten de spieren, pezen en gewrichten weer even wennen aan de bewegingen. Als je vier weken geen enkele vorm van sport beoefend, kun je tot 30% van je fysieke conditie verliezen. Blessures komen vaak voor in het begin van het seizoen omdat de routine er nog niet in zit. Heb je een voetbalveldje in de buurt, oefen daar je techniek. Betaald voetbalspelers zijn ook vaak te vinden in de sportschool voor krachttraining.Een sterke core zorgt voor minder blessures.

Een heel fijn blessurevrij seizoen gewenst!