• GRATIS BEZORGING VANAF €75
  • BETAAL ZOALS JE WILT, vooraf of achteraf
  • SINDS 1962 VOOR SPORTCLUBS & PARTICULIEREN
  • COMPLEET ASSORTIMENT VOOR JOUW SPORT
Advies nodig? bel: 0314-325624
Swipe to the left

Mijn kind gaat op voetbal

4 augustus 2023

Het is zover, je zoon of dochter gaat op voetbal! Help, en nu? Vanaf een jaar of 4 kan er in Nederland al gevoetbald worden, je kind leert spelensgewijs met de voetbal om te gaan.

In deze wedstrijdvorm komen de kinderen veel aan de bal, scoren ze veel en hebben ze een hoge betrokkenheid bij het spel.

Deze wedstrijdjes worden bij voorkeur in

toernooivorm, intern op de club of met (buurt)verenigingen,

georganiseerd. Uiteraard kan jouw kind ook op latere leeftijd beginnen met voetbal. Het maakt eigenlijk niet uit wanneer je begint, als je het maar met plezier doet!

Geen stress, we sommen alles even voor je op wat je nodig hebt. Er wordt vaak getraind in de avonden. Na de zomervakantie begint het seizoen weer en zullen de trainingen weer aanvangen. In de nazomer kun je een sportshirt en sportbroekje dragen met scheenbeschermers en kousen. Dit schaf je zelf aan, voor de wedstrijden krijg je vaak kleding in bruikleen van de club. Deze kleding mag je met trainingen niet aan, daarom koop je je eigen trainingskleding.

Voor de herfst in het fijn om een trainingspak aan te hebben, de kinderen krijgen het door alle loopoefeningen en partijtjes vaak snel warm en een trainingsjasjes trek je makkelijk uit. Daaronder draag je een sportshirtje. Als de herfst zijn intrede doet is het handig om een regenjasje of windbreaker mee te geven. Dit houdt de wind tegen en daardoor koel je niet te snel af.

Met een shirt, broekje, trainingspak, scheenbeschermers, kousen en regenjas redt je het wel tot aan de winter. Soms is het handig om 2 trainingsetjes aan te schaffen i.v.m. wassen. Als bijvoorbeeld de training op maandag en woensdag is dan is het fijn om een extra setje in de kast te hebben liggen.

In de winter kan het heel koud zijn en daar kun je je op voorbereiden. Een thermoshirt met lange mouwen en een thermobroek zijn een must voor ieder kind dat buiten sport. Het materiaal van de thermokleding voelt zacht en comfortabel aan en beschikt over platte naden, waardoor schuring en irritatie worden voorkomen. De stof voerthet transpiratievocht razendsnel af naar buiten waardoor je lichaamdroog en warm blijft.• stof met drop-needle techniek "banen" die ervoor zorgen dat transpiratievocht snel afgevoerd wordt en het lichaam droog en warm blijft
Aangesloten model kinder ondershirt met lange raglanmouw en ronde hals met opstaand boord. Een thermoshirt heeft een verlengd rugpand zodat hij lekker in de broek gestopt kan worden. Deze thermokleding kan uiteraard ook gebruikt worden voor wintersport. Daarnaast kun je het beste ook handschoentjes en een muts aanschaffen. Uiteraard wel in een speciale ademende stof. Een dikke wollen muts is niet prettig om mee te sporten. Daarvoor zijn er speciale sport beanies, colletjes en spelershandschoenen met grip.

Hopelijk hebben wij jou een beetje op weg geholpen. Aarzel niet om ons te bellen op 0314-325624 of kom langs in onze showroom!