• GRATIS BEZORGING VANAF €75
  • BETAAL ZOALS JE WILT, vooraf of achteraf
  • SINDS 1962 VOOR SPORTCLUBS & PARTICULIEREN
  • COMPLEET ASSORTIMENT VOOR JOUW SPORT
Advies nodig? bel: 0314-325624
Swipe to the left

6 tips om gemotiveerd te blijven in de winter

9 december 2021

winterkleding

Heb je de winterblues en voel je je ongemotiveerd?

De winter is bijna hier en als het koud is, kan het moeilijk zijn om gemotiveerd te blijven over je conditie. We hebben de neiging om een "winterslaap/onder een dekentje met warme choco"-mentaliteit aan te nemen, wat betekent dat we meer eten en minder doen.

Hier zijn onze 6 tips om gemotiveerd te blijven als de temperatuur daalt:

1. VITAMINE D HOUDT JE GEZOND, STERK EN GELUKKIG.

Er is een reden waarom vitamine D de zonnevitamine wordt genoemd. Hoewel er een beperkt aantal voedingsmiddelen is die uw lichaam van vitamine D kunnen voorzien, is de gemakkelijkste bron blootstelling van de blote huid aan zonlicht.

Zon maakt sterke botten en spieren, verzorgt je huid en houdt je immuunsysteem sterk. Het kan ook positiviteit stimuleren en je helpen je gelukkiger te voelen!

2. LICHAAMSWARMTE

Bespaar elektriciteit door je lichaam op natuurlijke wijze op te warmen met een training. De stijging van je lichaamstemperatuur tijdens een training heeft een rustgevend, kalmerend effect op je lichaam, vergelijkbaar met een lange duik in een warm bad of liggend voor de kachel.

3. BEHOUD JE GEZONDHEID TIJDENS HET GRIEPSEIZOEN

Regelmatige lichaamsbeweging versterkt je immuunsysteem, zodat het de griep kan bestrijden. Wanneer u oefent en uw bloed laat pompen, circuleren immuuncellen sneller door uw lichaam en helpen ze bij het zoeken en de afweer van virussen. Pak die dumbells en springtouw en GO FOR IT!

4. VERSLA DE WINTERBLUES

Een dagelijkse training zorgt ervoor dat je je goed voelt, het helpt ontstressen . We weten dat de hersenen na inspanning de "feel-good" chemicaliën serotonine en dopamine vrijgeven, die kunnen helpen om angst en depressie te verminderen en tegelijkertijd het welzijn te vergroten. 45 minuten bewegen per dag kan je hele kijk op de winter veranderen! Alles wat je nodig hebt is een positieve instelling en een sportmat en je kunt beginnen. Er zijn talloze apps die je kunnen helpen met sporten!

5. DIEPE ADEMHALING

Opgesloten zitten met niets anders dan verwarmingen om de lucht in beweging te houden betekent dat frisse lucht in de winter veel moeilijker te verkrijgen is. Probeer een wandeling te maken of naar buiten te rennen om je longen de kans te geven te ontgiften.

6. VERMIJD GEWICHTSTOENAME

In de koudere maanden is het zo gemakkelijk om over te gaan op troostmaaltijden, omdat het zo bevredigend is en ons een goed gevoel geeft, tenminste voor een beetje. Dit is de reden waarom de winter doorgaans bekend staat als de periode van 'gewichtstoename', aangezien de gemiddelde persoon in deze maanden tot 4 kg aankomt. Om jouw gewicht te stabiliseren, ga je terug naar gezonde gewoonten met regelmatige lichaamsbeweging en gezonde maaltijden om de overtollige suikers en calorieën die we mogelijk consumeren te bestrijden.