• GRATIS BEZORGING VANAF €75
  • BETAAL ZOALS JE WILT, vooraf of achteraf
  • SINDS 1962 VOOR SPORTCLUBS & PARTICULIEREN
  • COMPLEET ASSORTIMENT VOOR JOUW SPORT
Advies nodig? bel: 0314-325624
Swipe to the left

Actief blijven tijdens een thuiswerkdag

12 februari 2021

Thuiswerken is tegenwoordig een hot topic. U bent ongetwijfeld een van de vele mensen die plotseling en onverwacht thuisbleven om te werken.

hoe kunt u actief blijven als u vanuit huis werkt

thuiswerken klinkt als een droom op papier, maar de realiteit is vaak heel anders dan de verwachting.

Hoewel organisaties en bedrijven de afgelopen jaren langzaamaan werken op afstand hebben omarmd, hebben deze ongekende tijden de thuiswerkbeweging naar de reguliere status gekatapulteerd. Het is een behoorlijk grote aanpassing.

Succesvol thuiswerken komt eigenlijk neer op twee dingen:

  • Fysiek actief blijven om gezond te blijven en de kilo's af te houden
  • Gefocust blijven om de productiviteit te vergemakkelijken

Wanneer u prioriteit geeft aan lichamelijke activiteit en uw gezondheid, dit automatisch uw vermogen verbetert om uw werk goed te doen.

Om uw gezondheid voorop te stellen, moet u maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat u niet uren achtereen aan een bureau zit zonder te bewegen.

Om dat te bereiken, is hier hoe u actief kunt blijven wanneer u thuis werkt - en hoe het uw productiviteit tijdens het proces verhoogt.

Profiteer van de extra tijd rondom uw werkdag

De realiteit is dat als u elke dag naar uw werk pendelt, u geen excuus heeft om dat niet in oefentijd te veranderen als u eenmaal vanuit huis begint te werken.

De ochtend

In plaats van uit te slapen nu je vanuit huis werkt, houd je je schema aan en gebruik je die tijd om in het zweet te komen.

Als je de extra slaap echt zou kunnen gebruiken, probeer dan een compromis. Als thuiswerken u bijvoorbeeld 40 minuten reistijd bespaart, slaap dan 20 minuten later uit dan u normaal doet en gebruik de andere 20 minuten voor een snelle training.

U hoeft hier niet gek te worden. Als ochtendtrainingen niet jouw ding zijn, is er niets mis met het kort en simpel houden. Zelfs wat stretchen, een snelle yogasessie of een stevige wandeling met je hond is een goede tijdsbesteding.

Je begint je dag al met het gevoel dat je volbracht, energiek en klaar bent om de taken van de dag te verpletteren.

Lunchpauze

Of je nu 30 minuten of een uur neemt, je lunchpauze is het perfecte moment om wat beweging in je dag te brengen. Een kort uitstapje kan 70-100 actieve calorieën extra verbranden, wat niet veel klinkt, maar goed is, vooral als je dat combineert met een korte dagelijkse training.

Middag

Net als de ochtenden worden de middagen nu een bron van hernieuwde tijd wanneer u vanuit huis werkt. Geen lang woon-werkverkeer in de spits meer!

Middagtrainingen kunnen lastig zijn omdat de verleiding groter is om over te slaan als u een stressvolle werkdag heeft gehad of nog steeds last heeft van vermoeidheid halverwege de middag.

De sleutel om het te laten werken is om het te zien als een manier om te ontstressen na een zware werkdag, en jezelf eraan te herinneren dat ik me altijd beter voel achteraf.

Bedenk hoeveel tijd u tijdens uw werkdag zittend doorbrengt

Een van de meest uitdagende aspecten van het leren actief te blijven wanneer u vanuit huis werkt, is op de hoogte blijven van hoe lang u al zittend heeft gezeten.

Het is zo gemakkelijk is om urenlang met je werk bezig te zijn zonder zelfs maar op te staan van je bureau. Activity trackers zijn een uitkomst om dit tegen te gaan.

De meeste moderne trackers geven je een seintje als hij merkt dat je te lang op je kont hebt gezeten. Ze geven je ook 'staande' of 'bewegende' doelen om naar te streven, wat je kan motiveren om te bewegen.

Elk uur opstaan om uw benen te strekken is net zo belangrijk voor uw productiviteit als voor uw gezondheid; pauzes helpen bij het verminderen van beslissingsmoeheid, verbeteren de creativiteit en stellen u in staat om voor langere tijd gefocust te blijven.

Probeer minitrainingen tijdens uw pauzes

Je hebt recht op korte pauzes tijdens je werkdag, dus zorg ervoor dat je ze inneemt!

Hoe korte explosies van fysieke activiteit kunnen helpen die gevreesde energiedaling in de middag af te weren die meestal rond 14.00 uur begint, en helpen om je gefocust te houden zodat je de werkdag sterk kunt eindigen.

Dus als je 10 minuten neemt om nog een kop koffie in te schenken of een mueslireep te pakken, waarom zou je dan ook niet een mini-workout doen?

Het is niet zo dat je je zorgen hoeft te maken dat je collega's kijken of oordelen wanneer je besluit een paar willekeurige squats te doen, toch? Oefeningen met hoge intensiteit zijn het beste met korte trainingen.Trek je trainingsbroek aan (oh nee die had je al aan) en ga aan de slag!

Sta terwijl u werkt (met mate)

Je kunt tot 200 calorieën per uur verbranden, alleen al als je staat. Dat is een extra 70-140 calorieën meer per uur dan wanneer je die tijd zittend doorbrengt.

Nogmaals, het lijkt misschien weinig, maar het klopt! Stel dat u van maandag tot en met vrijdag in totaal 2 uur per dag aan uw bureau zit. Dat zijn tot 1400 calorieën per week of 5600 per maand. Gewoon door te staan!

Maar staande bureaus kunnen erg duur zijn. Probeer iets creatiefs, bv met een doos van 1 van uw online bestellingen.

Zelfs als u afziet van de optie voor een sta-bureau, betekent dat niet dat u af en toe niet kunt staan terwijl u aan het werk bent. U kunt bijvoorbeeld staan tijdens een telefonische vergadering.

Probeer een ‘ Under Desk Bike ‘

Deze kleine units passen onder uw bureau, zodat u kunt trappen terwijl u werkt. Dit idee van "actief zitten" betekent dat u extra calorieën kunt verbranden - ongeveer honderd meer per uur!

Het is een fantastische aanvulling op je andere activiteiten!

Thuiswerken kan eigenlijk een verkapte kans zijn om in topconditie te komen! Niet alleen dat, maar fysieke activiteit en productiviteit gaan ook hand in hand.

Naast het verbeteren van uw focus, zult u waarschijnlijk meer energie en een betere kijk op het leven hebben als u tijd vrijmaakt voor een beetje lichaamsbeweging gedurende de dag.