• GRATIS BEZORGING VANAF €75
  • BETAAL ZOALS JE WILT, vooraf of achteraf
  • SINDS 1962 VOOR SPORTCLUBS & PARTICULIEREN
  • COMPLEET ASSORTIMENT VOOR JOUW SPORT
Advies nodig? bel: 0314-325624
Swipe to the left

Complete hardlooplijn

13 februari 2023

Door intensief gebruik en het wassen van hardloopkleding zal er na verloop van tijd slijtage optreden en zullen bepaalde gebruikseigenschappen minder effect hebben. Daarom adviseren wij om hardloopkleding regelmatig te vernieuwen. Geef jezelf het fijne gevoel van een nieuwe set sportkleding bij jouw training of wedstrijd. Je prestaties zullen erdoor verbeteren!

Een technisch hardloopshirt maakt je wedstrijd een stuk comfortabeler.

Katoenen T-shirts nemen zweet en vocht op en drogen langzaam. Hardlopen in een nat shirt is op zijn best ongemakkelijk en in het slechtste geval pijnlijk. Koop dus een top die goed past en gemaakt is om te hardlopen.

Een shirt zoals het Erima Racing T-shirt voor dames of heren voert zweet van je huid af en droogt snel, zodat je comfortabel blijft gedurende de hele 5, 10 , 21 of 42 km.

Net als een goed paar hardloopschoenen hebben vrouwen ook een sportbeha nodig die voldoende ondersteuning biedt, zweet opneemt en de huid niet irriteert. Bh's zijn persoonlijk, dus test er een paar om te zien welke bh het beste bij jou en je lichaam past.

Een van onze favoriete bh's is de Erima Bra die compressieondersteuning biedt zonder bewegingsbeperking.

Als je urenlang hardloopt, bestaat altijd de kans dat het weer omslaat. Een van onze favoriete lagen voor het onverwachte is de Racing running jas. Gemaakt met vele extra’s, zoals een kinbeschermer, ventilatieopening in de rug, reflecterende elementen en zakken met rits en afgewerkt met een duurzame licht waterafstotende coating, is dit jasje (voor dames en heren verkrijgnaar) de perfecte bescherming tegen wind en regen.

De broeken / tights

Bij KWD hebben we een uitgebreid assortiment hardloopkleding voor heren voor zowel amateurs, als voor een marathon.

Shorts en leggings die speciaal zijn gemaakt voor hardlopen, zijn ontworpen om je vrij te laten bewegen, zodat je je kunt concentreren op je tempo.

Een van onze favoriete hardloopshorts voor heren is de korte atletiektight van Erima. Het sprintpak is een functioneel nauwaansluitend pak gemaakt van licht vochtregulerend stretchmateriaal. Dit profi pak heeft een enorme bewegingsvrijheid.

Voor dames houden we van de Erima hotpants of de running short.

De hotpants is zacht en ondersteunend, dankzij een gladde polyester stof die met je lichaam meebeweegt voor een tweede huidgevoel. De running short heeft kleine zakken die perfect zijn voor het opbergen van een paar benodigdheden.

De sokken

De JAKO-compressiesok is perfect geschikt ter ondersteuning van de regeneratie. De sok genereert een aangepaste, gegradueerde druk dankzij de anatomisch gevormde compressiezones. Hierdoor worden de bloedcirculatie en de zuurstoftoevoer naar de spieren gestimuleerd. Het materiaal van 59% Bioceramic Polyester, 36% Polyamide en 6% Elasthan biedt een uitstekend draagcomfort. Hiel- en teendemping maken de kous nog comfortabeler. De Resistex Bioceramic zet lichaamswarmte om in infraroodstraling en versnelt de regeneratieprocessen. Daarenboven garanderen de Bioceramicvezels thermoregulerende eigenschappen, die de lichaamstemperatuur ook bij extreme koude constant houden.

De compressie in de sokken kan helpen zwelling en spierspanning te verminderen, waardoor u sneller kunt herstellen. Hightech vezels verminderen vocht om je droog te houden tijdens je langste hardloopsessies. Compressiesokken kunnen het herstel na het hardlopen versnellen.

Voor hardlopers die geen compressie willen, zullen de Erima running sokken je voeten tevreden houden. De sokken zijn speciaal gesneden voor je linker- en rechtervoet om blaren te voorkomen Bovendien zorgt de mix van polyamide, polyester en spandex voor een goede pasvorm en uitstekende vochtregulatie.