• GRATIS BEZORGING VANAF €75
  • BETAAL ZOALS JE WILT, vooraf of achteraf
  • SINDS 1962 VOOR SPORTCLUBS & PARTICULIEREN
  • COMPLEET ASSORTIMENT VOOR JOUW SPORT
Advies nodig? bel: 0314-325624
Swipe to the left

De impact van corona op sport

21 september 2020

Wie had in maart gedacht dat het coronavirus ons in september nog steeds dagelijks bezig zou houden.

Iedereen was blij dat er weer gesport kon worden. Maar het coronavirus bezorgt menig verenigingsbestuurder flink wat kopzorgen.

Verenigingen

Hoe houd je de club overeind, nu door de maatregelen de inkomsten stagneren, maar de meeste kosten doorlopen? Vanaf 1 september tot en met 4 oktober kunnen amateursportorganisaties die in de periode 1 maart tot en met 31 mei 2020 en/of 1 juni tot en met 31 augustus 2020 een omzetverlies van ten minste 20% hebben geleden en geen andere tegemoetkoming voor doorlopende (personele) lasten (NOW en/of TOZO) hebben ontvangen, een beroep doen op de TASO-regeling.Amateursportorganisaties die aan de gestelde voorwaarden voldoen, kunnen een compensatie van maximaal € 3.500 per periode tegemoetzien. Dat is goed nieuws voor veel van onze verenigingen!

Denk vooruit!

Volwassen dienen altijd 1,5 meter afstand te houden tenzij ze uit hetzelfde huishouden komen. Deze regels gelden ook tijdens rustmomenten. Wat als de kleedkamer vol is en de reservespelers buiten moet wachten in de kou. Zorg dán voor warme dekens om de spelers warm te houden.

Is er buiten wel genoeg plek om te zitten? Reservespelers en stafleden boven de 18 jaar moeten 1,5m afstand van elkaar houden, ook op de reservebank. De extra ruimte kan gecreëerd worden door bijvoorbeeld het gebruik van een extra verrijdbare dug-out. Deze kan neergezet worden binnen de omheining.Wij kunnen zo'n verrijdbare dug out leveren, vraag hier een offerte aan.

Schoonmaken bij sportverenigingen

We adviseren om goede afspraken te maken met de beheerder over de hygiënemaatregelen op de accommodatie. Zorg in ieder geval dat de gehele sportaccommodatie goed schoongemaakt wordt na iedere dag en probeer sportmaterialen en handcontactpunten zoals deurklinken meerdere keren per dag schoon te maken. Gebruik een schoonmaakmiddel die speciaal is ontwikkeld voor clubs.

Voorbereiding

Instructieruimtes zijn bij verenigingen vaak niet beschikbaar, daarom is het tegenwoordig handig om een éigen taktiekbord te hebben of het veel gebruikte taktifol. Deze kun je overal tegenaan plakken, zodat je echt overal de voorbereiding kan doen!