• GRATIS BEZORGING VANAF €75
  • BETAAL ZOALS JE WILT, vooraf of achteraf
  • SINDS 1962 VOOR SPORTCLUBS & PARTICULIEREN
  • COMPLEET ASSORTIMENT VOOR JOUW SPORT
Advies nodig? bel: 0314-325624
Swipe to the left

Duurzame werkkleding van gerecycled materiaal en bio katoen

7 juni 2023

Professionals stellen hoge eisen aan hun werkkleding. Een goede kwaliteit van de grondstof vormt de basis van duurzame en comfortabele werkkleding. Tricorp kiest de basismaterialen zorgvuldig en met de focus op een circulaire textielketen.

Tricorp producten worden zo ontworpen dat het zo lang mogelijk veilig werken toelaat. De drager heeft de kleding graag aan en voelt zich er lekker in: de kleding gaat lang mee. Dat is de grootste winst in het behouden van grondstoffen.

De grondstoffen en de leveranciers worden zorgvuldig gekozen. Bij de keuze van het materiaal worden er geen concessies gedaan op kwaliteit en comfort. Waar mogelijk worden de meest duurzame grondstoffen geselecteerd.

Mocht de kleding toch niet meer te dragen zijn, dan is het zo ontworpen dat het materiaal en het model gerecycled kan worden.

RECYCLED POLYAMIDE & CORDURA®

Polyamide, ookwel nylon genoemd, is een sterke synthetische vezel. Daar waar de kleding veel te verduren heeft, bijvoorbeeld de kniestukken van een broek, kiest Tricorp voor het sterkste polyamide type: Cordura®. Cordura® is bijzonder slijtvast. Kledingstukken met Cordura® hebben een langere levensduur en zijn in die zin ook duurzaam.

POLYGIENE® FINISH STAY FRESH

Polygiene® is een permanente finish op basis van zilverchloride wat nare geuren tegengaat. Deze finish zorgt ervoor dat werkkleding langdurig fris blijft ruiken en minder vaak gewassen hoeft te worden. Met het wassen van kleding wordt, op de doekproductie na, immers het meeste energie en water verbruikt in de hele levenscyclus van een kledingstuk. Polygiene® is verwerkt in het T-shirt en poloshirt van de RE2050 lijn.

Biologisch katoen

Voor nieuwe ontwikkelingen kiest Tricorp voor biologisch katoen! Deze katoensoort is een duurzaam alternatief voor regulier katoen. Bij het verbouwen van biologische katoen wordt in vergelijking met regulier katoen veelal regenwater gebruikt, meer efficiënte irrigatie methodes toegepast en er worden geen pesticiden gebruikt. Biologisch katoen staat voor de toekomst.

Het biologische katoen dat in bijvoorbeeld het T-shirt Fitted Rewear is gebruikt, wordt geproduceerd met 59% minder water, 24% minder energieverbruik en 16% minder CO2-uitstoot dan wanneer regulier katoen zou zijn gebruikt.

RECYCLED POLYESTER & COOLDRY®

Synthetische garens zijn sterk, kleurecht en zeer geschikt voor werkkleding. Polyester is een slimme synthetische grondstof. Voor nieuwe ontwerpen van doek met polyester kiest Tricorp voor recycled polyester. Dit type polyester is veelal gemaakt uit gebruikte plastic (PET-) flessen. De grondstof haalt Tricorp uit een andere keten om te hergebruiken in de textielketen. Een open loop oplossing.

Een gedeelte van het gebruikte polyester in de Tricorp kleding komt van snij-afval van kledingproductie en van gedragen kleding. In de toekomst hoopt Tricorp meer polyester te kunnen gebruiken welke is verkregen uit gedragen kleding. Op die manier kunnen de grondstoffen in de textielketen worden behouden. Tricorp volgt de ontwikkelingen rond mechanisch en chemisch recyclen van gedragen kleding op de voet.

CoolDry® polyester is een garen met een speciale garendoorsnede in de vorm van een klaverblad. Hierdoor ontstaan kanalen wat als voordeel heeft dat lichaamsvocht naar de buitenkant van de kleding wordt afgevoerd, zodat het lichaam droog blijft en niet afkoelt. Een vezel die veel wordt gebruikt in sportkleding maar ook in werkkleding meerwaarde biedt. Tricorp past dit toe in hoge zichtbaarheidskleding en verschillende T-shirts en poloshirts.

PRIMALOFT® ISOLATIE

Primaloft® isolatie zorgt ervoor dat je lichaam warm blijft. Bovendien is het zacht en soepel. De Primaloft gebruikt in de RE2050 collectie bestaat uit 80% gerecycled materiaal gecombineerd met geavanceerde vezeltechnologie voor een hoogwaardige milieuvriendelijke isolatie dat zorgt voor onmiddellijke warmte zonder de massa. De voering is extreem licht en past uitstekend in de Winter Tech Shell RE2050.

YKK® Rits

Veel Tricorp-producten zijn voorzien van YKK® ritssluitingen. En terecht: een YKK® rits is de Rolls Royce onder de ritsen en gaat langer mee! Een rits mag niet de zwakste schakel zijn in een kledingstuk. Door een goede kwaliteit rits te gebruiken, gaat het kledingstuk het langst mee.

Voor meer informatie over deze duurzame werkkleding bel 0314-325624 of mail naar kwd@kwd.nl