• GRATIS BEZORGING VANAF €75
  • BETAAL ZOALS JE WILT, vooraf of achteraf
  • SINDS 1962 VOOR SPORTCLUBS & PARTICULIEREN
  • COMPLEET ASSORTIMENT VOOR JOUW SPORT
Advies nodig? bel: 0314-325624
Swipe to the left

Een gezond 2023

2 december 2022

Kerstmis komt eraan, we gaan ontspannen met familie, plezier maken met vrienden en dan is het terug naar de realiteit. Veel mensen hebben in het nieuwe jaar een doel gesteld om fit en actief te worden, maar na een paar zorgeloze weken kan het moeilijk zijn om de motivatie te vinden om dit te doen. Daarom zijn we hier met vijf eenvoudige ideeën om je gezonde nieuwe jaar een vliegende start te geven en wat motivatie op te wekken.


Allereerst moet je jezelf eraan herinneren WAAROM je aan je fitnessreis bent begonnen en wat uw doelen zijn. Wil je een betere ochtendroutine creëren? Wil je wat spieren kweken? Misschien wil je sneller zwemmen, of het kan zijn dat je wat kilootjes kwijt wilt. Wat je doelen ook zijn, ze zouden belangrijk genoeg voor je moeten zijn dat ze je motiveren om op een koude, donkere ochtend uit bed te springen en aan de slag te gaan om ze te bereiken. Dan kun je gaan nadenken over HOE je daar precies gaat komen.

Gelukkig nieuwjaar! Kerstmis is voorbij, we hebben ontspannen met familie, plezier gehad met vrienden en nu is het terug naar de realiteit. Veel mensen hebben in het nieuwe jaar een doel gesteld om fit en actief te worden, maar na een paar zorgeloze weken kan het moeilijk zijn om de motivatie te vinden om dit te doen. Daarom zijn we hier met vijf eenvoudige ideeën om je gezonde nieuwe jaar een vliegende start te geven en wat motivatie op te wekken.

Stap uit je comfortzone


Je weet wat ze zeggen, niets goeds kwam ooit uit een comfortzone. Iets nieuws proberen en je lichaam tot het uiterste drijven, kan een hernieuwde liefde voor lichaamsbeweging aanwakkeren en je uit de sleur halen waarvan je niet eens wist dat je erin zat. Afhankelijk van wat je doel is en wat je leuk vindt, kan sterk bepalen welke vorm van oefening die je in je routine opneemt, maar iets nieuws proberen en iets anders ontdekken dat je leuk vindt, kan je een extra duwtje in de rug geven om door te gaan en je dat belangrijke 'opstaan en gaan' geven waar je op hebt gewacht. Als het bijvoorbeeld uw doel is om sneller te kunnen zwemmen, kunt u proberen een andere slag te zwemmen of lid worden van een zwemgroep voor een gezonde wedstrijd. Jij kunt je ook concentreren op cardio-oefeningen in de sportschool om het cardiovasculaire uithoudingsvermogen te verbeteren. Probeer iets nieuws en neem een iets andere aanpak om je doelen te bereiken en kijk welk effect dit heeft . Oefening kan soms een negatieve bijklank hebben en sommige mensen gaan ervan uit dat je je lichaam moet haten om eraan te willen werken. Maar dat is niet het geval.

Maak tijd voor zelfzorg

Zelfzorg kan je leren van je lichaam te houden en gelukkig en zelfverzekerd in je vel te zitten. Jezelf willen verbeteren en een gezonde levensstijl willen leiden, betekent niet dat je jezelf straft - het betekent eigenlijk het tegenovergestelde! Probeer wat tijd vrij te maken van je dag (al is het maar 10 minuten!) om iets te doen dat je leuk vindt of iets dat je ontspant. Dit kan een boek zijn, een bad nemen, een wandeling maken of je vriend bellen. De voordelen die je zou kunnen behalen, zijn het zeker waard en zullen in elk aspect van jouw leven tot uiting komen - inclusief uw motivatie om jouw doelen te blijven najagen!

Creëer een effectieve, plezierige routine


De sleutel tot een langdurig gezonde levensstijl is GENIETEN! Het is belangrijk om te genieten van het soort oefening dat je doet, anders wordt het al snel een hele klus. Je lichaam bewegen en actief zijn is een voorrecht en iets om dankbaar en dankbaar voor te zijn, dus laten we het zo behandelen! Het is geen vorm van straf, dus wees niet bang voor je training door dingen te programmeren die je niet leuk vindt. Er zijn zoveel vormen van lichaamsbeweging, van wandelen tot gewichtheffen, zwemmen tot dansen. Dus vind degene die bij je past en je uitkijkt naar je trainingen. Dit zorgt ervoor dat je tijd vindt om te sporten, zelfs als je dacht dat het niet mogelijk was.


Onthoud wie de baas is


Jij bent de enige persoon die controle heeft over je fitnessreis en jij bent de enige persoon die je 's ochtends uit bed kan krijgen om aan je doelen te werken. Houd jezelf verantwoordelijk voor jouw gezondheid en welzijn door voortgangsfoto's te maken, tijd in uw dag in te plannen voor uw trainingen door ze in uw agenda te zetten en jezelf te belonen voor het behalen van de doelen! Als je eenmaal accepteert dat JIJ de leiding hebt, wil je jezelf niet teleurstellen.