• GRATIS BEZORGING VANAF €75
  • BETAAL ZOALS JE WILT, vooraf of achteraf
  • SINDS 1962 VOOR SPORTCLUBS & PARTICULIEREN
  • COMPLEET ASSORTIMENT VOOR JOUW SPORT
Advies nodig? bel: 0314-325624
Swipe to the left

Exclusieve tips om het beste uit jezelf en de training te halen

7 september 2020

Hoe getalenteerd een speler ook is, de training is de sleutel tot ontwikkeling.

Het zal je niet alleen individueel helpen, door ervoor te zorgen dat je je spel constant verbetert met regelmatige training, zal het je team ook helpen verbeteren als een algehele eenheid.

Wanneer een speler individueel verbetert, verbetert het team als geheel.

Voetbaltraining is cruciaal om nieuwe vaardigheden te leren, te oefenen en nieuwe bewegingen te perfectioneren, en ook om vertrouwen te krijgen in je eigen kunnen.

Of je nu de ster van het team bent of helemaal nieuw bij voetbal, er zal altijd een deel van je spel zijn dat moet worden verbeterd. Er bestaat niet zoiets als een foutloze voetballer.

Om er zeker van te zijn dat uw voetbaltraining effectief is en je het meeste uit de tijd haalt, bekijk je enkele manieren waarop je jouw spel naar een hoger niveau kunt tillen:

Geef alles tijdens de training

Geef 100% elke keer dat je op het veld stapt, je doet ook je uiterste best wanneer je tijdens wedstrijden op het veld staat, toch? Spelers moeten proberen hetzelfde te doen tijdens elke voetbaltraining. Je haalt veel meer uit je trainingssessies als je ze serieus neemt en alles geeft voor elke seconde dat je er bent.

Door met hoge intensiteit te trainen en te oefenen, ben je bereid om de vaardigheden en bewegingen waaraan je hebt gewerkt tijdens games met dezelfde intensiteit uit te voeren.

Maak van de training een topprioriteit

Als je 100% geeft (zoals hierboven besproken) > hoe meer trainingssessies je doet > hoe meer verbeteringen je zult zien. Als je team een training heeft, moet je ervoor zorgen dat je er elke keer bent. Dit zal niet alleen je spel aanzienlijk helpen groeien, maar het zal je ook in staat stellen om de chemie die je hebt met je teamgenoten te verbeteren.

Hoewel training tijdrovend kan zijn, moet je je eraan vastleggen en er ruimte voor maken in je agenda.

Neem de verantwoordelijkheid voor jouw verbetering

Spelers moeten verantwoordelijkheid nemen als het gaat om hun voetbalprestaties.

Stel jezelf deze vragen:

1 Heb je je goed voorbereid op de training?

2 Heb je alles gegeven wat je had?

3 Heb je gezocht naar manieren waarop je je spel kunt verbeteren?

Voetbal is een fantastische sport om te spelen en naar te kijken. Een deel van het mooie ervan is dat elke speler zijn eigen manier van spelen heeft.

Hun eigen unieke identiteit en combinatie van vaardigheden op het veld > dit betekent dat iedereen verschillende gebieden heeft die ze moeten verbeteren.

Hoewel het geweldig is als een coach of teamgenoot je aanmoedigt om specifieke aspecten van je spel te verbeteren, ligt de verantwoordelijkheid uiteindelijk bij jou om het werk te verzetten.

Weet wanneer het tijd is om je te concentreren

Als het op training aankomt, zullen sommige spelers tijdens sessies grappen maken zonder de oefeningen serieus te nemen. Hoewel voetbal bedoeld is om leuk te zijn (natuurlijk), moet je begrijpen wanneer het juiste moment is om plezier te hebben en wanneer je je moet concentreren op het verbeteren van je vaardigheden.

Voetbaltraining is niet altijd leuk. Verbeteren is moeilijk. Het kan frustrerend zijn en vereist volledige focus. Spelers moeten begrijpen wanneer ze zich moeten concentreren op beter worden in plaats van te ouwehoeren met teamgenoten.

Evalueer je sterke en zwakke punten

Een geweldige manier om erachter te komen hoe je kunt verbeteren, is door te gaan zitten en te evalueren wat je goed doet op het veld en welke onderdelen van uw spel verbetering behoeven.

Als je eerlijk tegen jezelf bent, kun je snel zien waar je tijdens de training tijd aan moet besteden.

Je zult ook je belangrijkste sterke punten gaan begrijpen, wat van onschatbare waarde is op het veld, zodat je je kunt concentreren op het helpen van het team door te doen waar je goed in bent. Er zijn zoveel verschillende gebieden die mogelijk kunnen worden verbeterd, dus als je tijd vrijmaakt om te evalueren, neem je een stap in de goede richting.

Vraag kritiek en advies

Feedback krijgen van coaches over jouw sterke en zwakke punten is erg handig wanneer je serieus bent over je eigen persoonlijke ontwikkeling.

Hoewel het op dat moment misschien moeilijk is om te horen, moet je coach eerlijk zijn en je kunnen vertellen wat je goed doet en waar je op het veld zou kunnen verbeteren. Door rekening te houden met het feedback en advies wat je krijgt, kun je beginnen met het sturen van jouw individuele trainingen en trainingen om zwakke punten te verbeteren en verder te versterken waar je goed in bent.

Beheers je emoties

Een stomme fout maken op het veld of kritiek krijgen van een coach kan moeilijk zijn, daarom moet je mentaal sterk zijn.

Mokken of uithalen naar je teamgenoten of coach zal niets veranderen ten opzichte van je prestaties.

In feite zal het waarschijnlijk het tegenovergestelde doen. Je zult snel merken dat wanneer je geïrriteerd en gefrustreerd raakt, dat zal leiden tot slechte besluitvorming en een gebrek aan inspanning op het veld. Geweldige spelers hebben altijd hun emoties onder controle in elke situatie.

Bestudeer voetbaltactiek en -strategie

Individuele vaardigheden zijn belangrijk, maar ze zijn niet alles.

Als een speler niet in staat is om als onderdeel van een team te functioneren of als ze geen idee hebben van de strategie en tactieken van voetbal, dan komen ze niet ver.

Helaas leren veel jonge spelers niet hoe het spel op een gedetailleerd niveau werkt, dus de tijd nemen om te studeren kan je een enorm voordeel opleveren.

Hier zijn een paar manieren om dit te doen:

1 Bekijk wedstrijden op tv

2 Lees voetbalstrategie- / tactiekboeken

3 Luister naar coachingsgesprekken

4 Abonneer je op podcasts

Ontwikkel je eerst in je positie

De meeste spelers zijn gespecialiseerd in één positie op het veld.

Hoewel sommige posities gemakkelijk uitwisselbaar zijn met andere, is de realiteit dat je moet proberen je vaardigheden te ontwikkelen met een bepaald gebied van het veld in gedachten.

Hoewel er een aantal spelers zijn geweest die gedurende hun hele loopbaan zowel als centrale verdediger als als spits hebben gespeeld, is bij de meeste omschakelingen zo'n sprong niet nodig. Als je eenmaal de positie kent, kun je de specifieke eigenschappen uitwerken om aan te werken, waardoor je de grootste kans op succes in die rol krijgt. In een perfecte wereld wil je op zoveel mogelijk posities op het veld kunnen spelen. Concentreer je op het verbeteren van alle aspecten van uw spel, maar weet aan welke onderdelen je prioriteit moet geven.

Denk altijd aan jouw positie

Een van de sleutels om jouw positie te begrijpen, is weten wanneer en waar jij op elk moment tijdens het spel moet zijn. Zelfs een meter niet op zijn plaats zijn, kan op kritieke punten tijdens het spel een ramp betekenen.

Als je bijvoorbeeld een vleugelverdediger of een centrale verdediger bent, zijn er verschillende dingen waar je aan moet denken:

1 De afstand tussen jou en de spelers aan jouw zijde.

2 De ruimte achter je.

3 De ruimte voor je maar achter de middenvelders.

Als je teveel ruimte laat, kan deze door de oppositie worden uitgebuit.

Trainingssessies zijn de perfecte gelegenheid om hieraan te werken, omdat je hiermee kunt oefenen in de communicatie met je teamgenoten om ervoor te zorgen dat alle ruimtes bedekt zijn.

Praat constant met je teamgenoten

Je moet je teamgenoten constant laten weten wat er om hen heen gebeurt door te roepen als een tegenstander hen benadert vanuit hun blinde kant. Door nauw contact te houden, wordt je team beter georganiseerd en efficiënter.

Als je eenmaal een beetje ruimte hebt gevonden, laat je teamgenoten dit weten, zodat ze zo snel mogelijk naar je kunnen passen als ze de bal ontvangen.

Houd rekening met je omgeving

Een eenvoudige manier om je spel onmiddellijk te verbeteren, is ervoor te zorgen dat je constant de omgeving scant en over je schouder meekijkt.

Dit is gemakkelijk te vergeten in het heetst van de strijd, maar als je dit doet, wordt het veel gemakkelijker voor je om ruimte en tijd op het veld te vinden. Afhankelijk van de positie die je speelt, kan dit je waardevolle extra seconden opleveren met de bal in de aanval of eindigen met een scoringskans voor de tegenstander als je verdedigt. Als je bewust bent, weet je ook waar je moet draaien en de bal moet pakken bij je eerste aanraking, en weet je ook welke mogelijkheden je hebt om de bal naar voren te spelen.

Leer hoe je je tegenstander kunt laten verliezen

Weten hoe je je een weg langs een tegenstander moet wringen of ze van je staart moet schudden, is handig om te hebben, omdat je dan meer tijd aan de bal krijgt om de tegenstander ‘ pijn ‘ te doen.

Met de duw van een schouder of met een dodelijke schijnbeweging kun je elke verdediger uit balans brengen en snel van hem af halen. Er zijn een aantal manieren om dit te doen . Sommige spelers geven er de voorkeur aan om hun eerste aanraking te gebruiken om buiten het bereik van de tegenstander te komen. Anderen kiezen er misschien voor om de bal onder controle te houden en zich vervolgens om de gemiste tackle van hun tegenstander te weven.

Hoe dan ook, je moet oefenen met het ontvangen van de bal onder druk om je vervolgens om verschillende tegenstanders heen manoeuvreren. Hoewel dit onvermijdelijk in je trainingssessies aan de orde zal komen, kun je hier ook buiten de training aan werken.

Word zelfverzekerd in krappe ruimtes

Omdat voetbal een snelle sport is, is een cruciale vaardigheid het leren spelen in krappe ruimtes zonder veel tijd om de bal te beheersen.

Terwijl het verliezen van je tegenstander je zal helpen op het veld, zal je tegenstander je ruimte snel weer inpikken. Om te voorkomen dat je in paniek raakt en je kalmte verliest door hun agressiviteit, moet je tijdens de training voor deze situaties oefenen. Snel voorbijgaan en de ruimte ingaan is vaak een eenvoudige oplossing. Dit vraagt veel van jou en je teamgenoten, omdat je constant in beweging moet zijn om open ruimtes te vullen. Het spelen van kleine spellen tijdens training in een beperkt gebied zal in het begin frustrerend zijn voor spelers, maar ze zullen snel verbeteringen in hun spel zien.

Verbeter je passes

Ongeacht welke positie je speelt, het is belangrijk om nauwkeurig en zelfverzekerd te passen. Balbezit kunnen houden binnen het team helpt om de tegenstander te bedreigen en tegelijkertijd te voorkomen dat de tegenstander scoringskansen creëert. Hoewel slagen een groot deel van een trainingssessie in beslag neemt, kun je in je eigen vrije tijd nog steeds aan je passes / aannames werken.

Hier zijn een paar manieren:

Als je alleen bent, zoek dan een muur en trap de bal ertegen. Wissel je voeten af en varieer hoe je de bal ontvangt als hij weer bij je komt.

Met een vriend kun je het nog meer variëren door lange ballen te oefenen, snelle korte passes te geven en met de bal te rennen terwijl je de bal tussen jullie doorspeelt.

Word dominant met beide voeten

Zorg er elke keer dat je traint voor dat je vaardigheden net zo goed oefent met je zwakkere voet als met je dominante voet. Als je dat doet, zul je je snel op je gemak voelen door met beide voeten te spelen tijdens wedstrijden en dit is een vaardigheid van onschatbare waarde op het veld. Je wilt nooit meer een aanname missen omdat je 1 voet niet kan gebruiken.

En je wilt het balbezit niet verliezen of een pass naar een teamgenoot verknoeien omdat je de bal niet kunt besturen met je zwakke voet. Het kan ongelooflijk moeilijk en ongemakkelijk aanvoelen wanneer je voor het eerst begint met oefenen, maar als je eenmaal het punt hebt bereikt waarop je er niet meer over na hoeft te denken, zijn de voordelen enorm ! Je hebt tijdens wedstrijden twee keer zoveel opties voor schieten, passen en dribbelen.

Krik je eerste aanraking en balbeheersing op

Een geweldige eerste aanraking is nodig als je tijdens wedstrijden onder druk staat. Als je de bal rustig met controle kunt ontvangen, bewijs je aan je teamgenoten dat je een betrouwbare speler bent als ze de bal hebben.

Of de bal nu in de lucht is, over de grond, met snelheid aankomt, of je rent erop af. Je hebt een geweldige eerste aanraking nodig om een toekomst in het voetbal te hebben. Dit betekent dat je de bal met beide voeten, je dijen en je borst kunt besturen en ook de bal onder controle naar een teamgenoot kunt sturen.

Pak tegenstanders nauwkeurig aan

Sommige posities vragen misschien meer (centrale verdediger, vleugelverdediger of centraal middenveld), maar alle spelers zullen in een positie komen waar ze de bal moeten uitdagen. Daarom moet je weten hoe je stevig, veilig en eerlijk moet aannemen. Hoewel af en toe een schouderduw voldoende is, is het belangrijk om te weten hoe je een sliding moet maken, omdat je misschien geen andere optie hebt.

Oefen het schieten vanuit verschillende afstanden en hoeken

Zoals we allemaal weten, wint het team dat de meeste doelpunten scoort. De bal achterin het net kunnen plaatsen is een van de beste vaardigheden die je kunt hebben en het is fijn deze spelers te coachen. Als je traint, wil je er zeker van zijn dat je oefent vanuit verschillende afstanden en hoeken met veel verschillende aanname-technieken. Als je niet bij een teamtraining bent, kun je het scoren van je doelpunten oefenen met een vriend door af te wisselen wie er gaat schieten en wie keeper is.

Werk eraan om de bal krachtig en nauwkeurig te trappen

Het is altijd indrukwekkend om te zien hoe de profs de bal zo nauwkeurig over het veld schoppen dat deze op de voet van hun teamgenoot terechtkomt.

Om dat te doen, moet een speler de bal krachtig en nauwkeurig kunnen trappen. Je techniek is erg belangrijk als het gaat om het beheersen van de trap, dus zorg ervoor dat je zoveel mogelijk oefent. Bij het passen of schieten moet je misschien kracht opofferen voor nauwkeurigheid (of vice versa), maar dat moet van geval tot geval worden bepaald tijdens een wedstrijd.

Zorg ervoor dat je de bal kunt koppen

Als je competitief voetbal speelt, wordt van je verwacht dat je in staat (en bereid) bent om de bal te koppen als de situatie dit vereist. Dat kunnen is belangrijk voor elke positie op het veld, omdat het koppen van de bal je kan helpen bij zowel verdedigen als aanvallen. Tijdens de training zou je moeten oefenen met het koppen van de bal. De startpositie, timing en springvermogen zijn allemaal belangrijke factoren bij het bepalen of je de bal in de lucht raakt of je tegenstander als eerste laat komen.

Verbeter fysieke kracht en behendigheid

Als het gaat om het winnen van duels in de lucht, het afhouden van spelers tijdens het dribbelen of het aangaan van uitdagingen tegen een tegenstander; kracht en behendigheid geven jouw een aanzienlijk voordeel. Doe een regelmatige routine van push-ups, pull-ups, squats, lunges en sit-ups! Als je nog vrij jong bent, blijf dan bij lichaamsgewicht-oefeningen totdat je een profssional hebt om je de juiste oefeningen te laten zien.

Verhoog je uithoudingsvermogen en algehele conditie

Je hebt geen kans om een impactvolle voetballer te zijn als je moeite hebt om gedurende een hele wedstrijd over het veld te komen.

De beste manier voor een speler om zijn uithoudingsvermogen te verbeteren, is door buiten de teamtrainingen aan zijn conditie te werken. Doe een routine van regelmatig hardlopen. Combineer hardlopen over lange afstanden met sprinten over korte afstanden voor het beste resultaat. Fitter zijn dan je tegenstanders geeft je een groot voordeel, omdat je meer terrein kunt bestrijken en gefocust kunt blijven, zelfs tegen het einde van een spel, terwijl alle anderen zware vermoeidheid beginnen te ervaren.

Wanneer vermoeidheid de overhand krijgt, begin je slordige passes en basisfouten te maken die je team mogelijk de wedstrijd kunnen kosten.

Voorzie je lichaam van het juiste voedsel

Het juiste voedsel voor je lichaam wordt vaak vergeten door de meeste amateur- en jeugdspelers.

Maar het is cruciaal als je keer op keer je beste prestatie wilt leveren. Elke speler moet weten wat hij moet eten voor een training, wanneer hij het beste kan eten, en ook wat voor soort drinken hij voor, tijdens en na de training moet drinken. Door ongezond voedsel uit je dieet te schrappen, krijg je een eenvoudig voordeel ten opzichte van de tegenstanders.

Besteed aandacht aan rust en herstel

Hoewel het inspirerend kan zijn om een speler te coachen die door blessures wil vechten om zijn team te helpen, is het soms slimmer om te rusten en te herstellen van blessures.

De meeste spelers zullen tijdens hun voetbalcarrière zowel aanzienlijke blessures als lichte blessures oplopen. Spelers moeten begrijpen welke blessures veilig zijn om door te spelen en wanneer het beter voor ze is om een paar dagen / weken thuis te zitten om beter te worden. Spelers hebben af en toe pauzes van het spel nodig om mentaal te herstellen. Hierdoor voelen ze zich fris en gemotiveerd om hun best te doen.

Opwarmen en cool down

Naast het verbeteren van je dieet en werken aan jouw conditie, is een andere geweldige manier om jezelf voor te bereiden om op je best te presteren, ervoor te zorgen dat je je op de juiste manier opwarmt.

Hoewel sommige spelers denken dat het tijdverspilling is, zal het opwarmen van je spieren ze voorbereiden op intensieve training. Doe vóór de training bij dynamische rekoefeningen en bewegingen. Zorg er voor dat je na de training eindigt met statisch rekken en langzaam joggen. Zorg ervoor dat je voor elk deel van je lichaam een paar keer strekt om ervoor te zorgen dat je klaar bent voor de volgende training of wedstrijd.

Speel waar en wanneer je maar kunt

Afhankelijk van je coach lopen moderne voetballers het risico hun creativiteit te verliezen, omdat veel trainingssessies veel te gestructureerd worden en geen spontaan spel hebben.

Het spelen van kleine spelletjes op straat met vrienden kan net zo goed zijn voor de ontwikkeling als het bijwonen van teamtrainingen. Soms zijn ze zelfs nog beter. Door wedstrijdjes met vrienden te spelen, verbeter je je balcontrole, dribbelvaardigheden, het vermogen om met verschillende situaties om te gaan tijdens een wedstrijd en nog veel meer.

Wees bereid om hard te werken

Geen van de bovenstaande tips zal je spel verbeteren als je niet bereid bent om hard te werken.

Je zult je zwakke voet niet verbeteren zonder constant te oefenen.

Je zult je sterke en zwakke punten niet kennen als je niet bereid bent om met pen en papier te gaan zitten en eerlijk tegen jezelf te zijn.

Je verbetert jouw conditie niet als je je niet concentreert op je eetgewoonten.

Als je echt je voetbal naar een hoger niveau wilt tillen, moet je ervoor zorgen dat je er alles aan doet!

Een geweldige voetballer worden is niet eenvoudig.

Het vergt hard werken, toewijding en een echte om significante resultaten te zien.

Maar als je ervoor gaat, zal het volgen van de bovenstaande voetbaltrainingstips je een groot voordeel geven ten opzichte van de concurrentie en je snel de ladder naar succes laten beklimmen.