• GRATIS BEZORGING VANAF €75
  • BETAAL ZOALS JE WILT, vooraf of achteraf
  • SINDS 1962 VOOR SPORTCLUBS & PARTICULIEREN
  • COMPLEET ASSORTIMENT VOOR JOUW SPORT
Advies nodig? bel: 0314-325624
Swipe to the left

Fashion en comfort, ga sportief gekleed in je vrije tijd!

1 februari 2021

Athleisure, een samenvoeging van de woorden "atletisch" en "vrije tijd", verwijst naar atletische kleding die mensen kunnen dragen in niet-atletische omgevingen. Bijvoorbeeld een trainingsbroek naar school, je ziet het tegenwoordig heel veel! Een gave joggingbroek met bijpassende hoodie, helemaal 2021!

Fashion en comfort, ga sportief gekleed in je vrije tijd!

Technologische innovaties in stoffen, de trend van de sportieve look en een gezonde levensstijl zijn fundamenteel geweest voor het succes van de athleisure-beweging in de mode. Door functionaliteit en een strak, minimalistisch ontwerp te combineren, heeft athleisure wear een belangrijke rol gespeeld bij de heropleving van sportkleding in de mode-scene. Deze trend met leggings en andere sportbroeken die altijd en overal kunnen worden gedragen, ging viraal!

Athleisure wear: de combinatie van mode en een gezonde levensstijl

Volgens velen is athleisure tot nu toe de kenmerkende modetrend van de 21e eeuw. Een alledaagse outfit wordt door de sportieve look verbeterd. Sportkleding geeft functionaliteit aan mode, zoals zweetafvoerend vermogen, geurbestendigheid of rekbare textuur.De opkomst van fitnessbewuste mensen en influencers met leggings hebben de trend versterkt. Atletische vrijetijdskleding is in toenemende mate acceptabel geworden om day in & day out te dragen. Athleisure wordt populair in 2016 toen de belangrijkste influencers Beyoncé en Rihanna athleisure introduceerden via hun Instagram. Talloze beroemdheden en fitness-influencers begonnen trainingsbroeken te mixen en matchen met niet-sportkleding om hun outfits veelzijdiger te maken, wat op zijn beurt hun miljoenen volgers motiveerde om een meer sportieve outfit aan te trekken.

Wat trek je aan?

Een wijde trainingsbroek met strak shirt of crop top! Een oversized hoodie kun je combineren met een leuke rok. Of juist een strakke trainingsbroek of legging met een wijdvallend shirt of of shoulder trui. Qua kleur kan er tegenwoordig veel. Denk bijvoorbeeld aan een combi van geel, blauw en roze. Super hip! Wat ook helemaal 2021 is: Je kleding helemaal in 1 kleur, bijvoorbeeld donkerblauw, met grote logo's van bijvoorbeeld Adidas. Ook kun je je pumps combineren met je favoriete yogalegging! Doe er een leren jasje bij aan en neem een rugzak mee!

Trainingsbroeken

De scholen gaan bijna weer open en trek dus lekker een trainingsbroek aan gecombineerd met een gave trui of hoodie en mooie sneakers, super modern en helemaal 2021. En het zit ook nog eens lekker!