• GRATIS BEZORGING VANAF €75
  • BETAAL ZOALS JE WILT, vooraf of achteraf
  • SINDS 1962 VOOR SPORTCLUBS & PARTICULIEREN
  • COMPLEET ASSORTIMENT VOOR JOUW SPORT
Advies nodig? bel: 0314-325624
Swipe to the left

Informatie over veldindeling en balmaten+ gewicht 2019/2020

26 juli 2019

Sinds het seizoen 2017/18 speelt het amateurvoetbal met aangepaste wedstrijdvormen voor de pupillen. De wedstrijdvormen zijn aangepast door de KNVB om zo de betrokkenheid van spelers te verhogen en kinderen voetbal te laten spelen die beter aansluit bij hun ontwikkelingsfase.

Door op kleinere velden en in kleinere teams te spelen komen kinderen vaker aan de bal en gaan ze meer dribbelen, schieten, samenspelen en scoren. Het spelen op een kleiner veld sluit bovendien beter aan op de belevingswereld van deze kinderen. Zo wordt het spelplezier en de ontwikkeling vergroot!

De Onder 8 tot en met Onder 10-pupillen spelen op een (bijna) kwart veld (42,5m x 30m) 6 tegen 6 wedstrijden. Deze staan onder leiding van een spelbegeleider die de spelers zoveel mogelijk de ruimte geeft het spel zelf te ontdekken en te spelen. De Onder 11- en Onder 12-pupillen spelen op een (bijna) half veld (64m x 42,5m) 8 tegen 8 wedstrijden. Deze staan onder leiding van een pupillenscheidsrechter. Zie afbeeldingen van de velden, informatie over wel of geen keeper en doelformaten hieronder:


Informatie over de voetballen vindt je in deze afbeelding:

De doelen en voetballen voor deze kinderen vind je terug in onze webshop!

(Bron: KNVB)