• GRATIS BEZORGING VANAF €75
  • BETAAL ZOALS JE WILT, vooraf of achteraf
  • SINDS 1962 VOOR SPORTCLUBS & PARTICULIEREN
  • COMPLEET ASSORTIMENT VOOR JOUW SPORT
Advies nodig? bel: 0314-325624
Swipe to the left

Kies de juiste sport

6 maart 2020

Artsen raden kinderen aan om minimaal 60 minuten per dag actief te spelen.

Televisie kijken, spelen op een computer en andere zit-activiteiten mogen niet meer dan twee uur per dag duren.

Het is noodzakelijk om sportactiviteiten adequaat te ontwerpen en te doseren, zodat het plezier geeft en ontspanning, geen extra belasting.

Wat vooral belangrijk is, is om je kinderen te helpen bij het kiezen van de sport die hen motiveert. Blijf deze blog lezen om erachter te komen hoe je je kind kunt motiveren om van een sport te houden!

Je moet niets forceren. Je kind zeggen dat hij moe is om jouw leuke sport-idee te verwerpen. Of ze doen het misschien gewoon niet omdat JIJ het wilde. Laat ze samen met jou naar een sportkanaal kijken. Wanneer ze vragen om iets langer tv te kijken, kunnen ze wat langer naar een sport uitzending kijken.

Vertel ze verhalen over succesvolle atleten of bekijk de beste sport cadeau ‘s online. Kies iets waarvan je denkt dat het hen zal inspireren. Neem ze mee op speurtochten en naar speeltuinen. Kinderen zullen dit geweldig vinden! Er zijn altijd speelpleinen in de buurt, vooral voor voetbal en bijvoorbeeld skaten.

Kies de juiste sport

De gekozen sport moet zijn afgestemd op de vaardigheden en interesses van het kind. De verkeerde sport brengt het kind in een ongelijke positie, vergroot zijn / haar kans op blessures, draagt bij aan het verlies van interesse in sport en kan een bron van grote ontevredenheid en frustratie zijn.

Ouders maken vaak de fout om hun kind naar de sport te leiden waar ze zelf op zaten (of wilden doen) toen ze jong waren. In dit geval kan het kind zich zelfs vernederd voelen als hij of zij faalt in deze activiteit. Ze kunnen denken dat ze hun ouders teleurstellen, die hen vertelden hoe succesvol ze waren in hun kindertijd.

Kies een sport niet op basis van de huidige populariteit

Wanneer je besluit dat het tijd is om jouw zoon/dochter kind met regelmaat naar sportles te sturen, evalueert dan zijn of haar vaardigheden en interesses. Probeer vervolgens de meest geschikte sport op basis daarvan te kiezen. Probeer ook objectief de fitheid en bereidheid van je kind om te sporten te beoordelen. Je moet ook zijn of haar voorkeur voor individuele of teamsporten bepalen.

Kies geen sport op basis van een bekende voetballer of wanneer je dichtbij een trainingsveld woont. De keuze moet worden afgestemd op uw kind, niet op het niveau van gemak of het mogelijke geld dat ze kunnen verdienen.

Wees positief en bemoedigend.

Je moet een gezonde relatie opbouwen met uw kinderen, vol begrip en ondersteuning. Ongeacht de sport moeten ze een vriend hebben, geen andere coach in huis. Als je een goede relatie met hen opbouwt, kun je hen ook beïnvloeden wat geschikt en wenselijk is. Dus als je ze advies geeft dat het leuk zou zijn om iets te oefenen, luisteren ze waarschijnlijk meer naar je. Ze zullen het tenminste proberen en kijken of ze het leuk genoeg vinden.

Motiveer jouw kind om van een sport te houden

Toon geen ongenoegen wanneer het niet goed gaat, wanneer ze fouten maken of wanneer het spel verloren is. Moedig ze altijd aan, vertel ze wanneer ze eerlijk verloren hebben, maar vermeld dat ze de volgende keer beter zullen zijn. Dat ze altijd goed genoeg zullen zijn als ze blijven streven en hun best doen.

Door dit te doen, krijgen ze meer zelfvertrouwen en voorkom je teleurstelling. Het zal hen gemotiveerd houden om hun training voort te zetten. Ten slotte is je positieve houding de beste manier om kinderen te leren dat ze waardig moeten zijn, zowel in overwinning als in nederlaag.

Een leuke outfit en de juiste gear helpt ook om sporten net wat interessanter te maken. Denk aan een mooie sporttas of een leuke kleur sportshirt.