• GRATIS BEZORGING VANAF €75
  • BETAAL ZOALS JE WILT, vooraf of achteraf
  • SINDS 1962 VOOR SPORTCLUBS & PARTICULIEREN
  • COMPLEET ASSORTIMENT VOOR JOUW SPORT
Advies nodig? bel: 0314-325624
Swipe to the left

Kleding en tassen bedrukken

21 maart 2019

Vaak krijgen we de vraag: Bedrukken jullie óók? Jazeker doen we dat. Onze medewerkers hebben al jarenlang ervaring met het bedrukken van sporttassen, sportkleding en bedrijfskleding!

Hoe werkt dit dan hoor ik je denken… je levert jouw logo of die van je sponsor / club aan in een mooi bestand, het liefst EPS of AI vector bestand. Mocht je dit niet hebben dan mail je een JPG of PDF bestandje door. Vervolgens gaan wij ermee aan de slag. De drukker maakt een officiële drukproef ter goedkeuring en deze krijg je per mail.

Zodra je deze hebt goedgekeurd wordt je sportkleding of sporttas bedrukt en zo snel mogelijk bij je afgeleverd.

Hoe gaat dat nu precies dat drukken van kleding en tassen? Er zijn heel veel verschillende soorten druktechnieken. Ik ga de belangrijkste druktechnieken die wij gebruiken aan je toelichten.

Zeefdruk

Zeefdruk is één van de meest voorkomende druktechnieken. Wanneer de drukproeven zijn goedgekeurd gaat zeefdrukken snel en is daardoor erg geschikt voor het grote oplages. Zeefdruk levert een hoge kwaliteit drukwerk op, de inkt hecht zich goed aan de stof en het logo blijft jarenlang mooi. Zeefdruk is geschikt voor het bedrukken van afbeeldingen, teksten, sponsorlogo’s en clublogo’s. Wij gebruiken deze techniek van bedrukken vooral voor T-shirts bedrukken, bedrijfskleding bedrukken & sweaters en tassen bedrukken.

Bij zeefdrukken wordt de inkt met een rakel door een zeefdrukraam op het kledingstuk gedrukt. Het is de kunst om ervoor te zorgen dat de inkt op juiste plaatsen door het zeefdrukraam kan. Voor elke kleur moet daarom een apart zeefdrukraam voorbereid worden. Dat begint gebeurt bij de voorbereider achter de computer. Voor elke kleur die gedrukt moet worden moet een film worden uitgeprint.

Het zeefdrukraam is van tevoren geprepareerd met een emulsie die hard wordt bij blootstelling aan fel licht. Het zeefdrukraam wordt belicht en de zeefdrukfilm wordt gebruikt om het licht op bepaalde plekken tegen te houden waardoor de emulsie op bepaalde plekken niet hard kan worden. De emulsie die niet hard is geworden wordt vervolgens weggespoeld en zo ontstaan er plekken op het zeefdrukraam waar de inkt door de zeef gedrukt kan worden.

Elke drukkleur krijgt een apart zeefdrukraam en een aparte plek in het carrousel.

De juiste kleuren inkt worden op de zeefdrukramen gelegd.

Na elke laag inkt die wordt aangebracht draait het carrousel het item onder een drooglamp. Wanneer de inkt droog genoeg is voor de volgende laag draait het carrousel het item onder het volgende zeefdrukraam. Wanneer alle kleuren zijn aangebracht gaat het item in de hittetunnel.

Rechtstreekse flockdruk

Flock bestaat uit piepkleine kunststof haartjes die met behulp van statische elektriciteit allemaal rechtop aan uw textiel worden gelijmd. Hierdoor ziet het er velours-achtig uit en geeft het een luxe-uitstraling aan uw textiel. Na droging van de lijm zitten de flockvezels stevig op hun plek. Deze techniek wordt veel toegepast op sportkleding, bijvoorbeeld om voetbalshirts te voorzien van rugnummers of een sponsorlogo. Flockbedrukking ligt iets op de stof en voelt fluweelachtig aan. Wij beschikken over 28 kleuren. Een flockbedrukking kan uit meerdere kleuren bestaan!

Flockfolie

Net als flexfolie gebruik je flockfolie om textiel te bedrukken. Het grootste verschil tussen de twee folies zit in de afwerking. Flexfolie staat bekend als een dunne en gladde folie. Flock is het tegenovergestelde. Door een suède afwerking voelt de folie een stuk dikker aan. Daarnaast is de afwerking niet glad; de toplaag van de folie bestaat namelijk uit kleine zachte haartjes. Heb je de folie nog niet eerder gezien of gevoeld? Vilt of suède materiaal voelt nagenoeg hetzelfde.

Met flockfolie kun je mooie textiel bedrukkingen maken. De zachte en harige folie is handig om te gebruiken voor een speciaal t-shirt of om je bedrukking, bijvoorbeeld je rugnummer net wat chiquer te maken. Flockfolie is dikker dan flexfolie. De harige structuur van de folie zorgt ervoor dat bedrukkingen wat dikker worden.

Flockfolie is een goedkoper alternatief voor borduurwerk. Als je bijvoorbeeld een mooi en professioneel logo nodig hebt op personeelskleding, maar je budget is klein, dan is flock de uitkomst. Flock is daarnaast een geweldige folie om te gebruiken op kinderkleding. Kinderen zijn dol op de zachte look en feel! En wat dacht je van sportkleding? Flock geeft rugnummers, namen en logo’s een luxe uitstraling. De volgende materialen zijn geschikt voor het bedrukken met flockfolie: 100% katoen, 100% Polyester, een combi van katoen/polyester, gesublimeerd polyester. Flock kan op veel meer materialen geperst worden dan enkel kleding. Denk bijvoorbeeld aan petten, handdoeken en tassen.

Transfers

Transfers zijn bedrukkingen op een kunststof drager, met aan de achterzijde een lijmlaag. De transfers houden wij voor jou eventueel op voorraad en kunnen op elk gewenst kledingstuk geperst worden. Denk aan een trainingspak of sporttas. Met een transferpers persen we de transfer op de kleding, waarmee de lijmlaag in de kleding geperst wordt.

Met transfers heb je de mogelijkheid om op ieder moment kleding te bestellen en af te nemen, ongeacht het aantal stuks. Dit zorgt ervoor dat wij altijd snel jouw kleding kunnen leveren.

Er zijn verschillende soorten transfers, bijvoorbeeld sublimatie transfers, digitale transfers, flex transfers en zelfs flocktransfers.

Mocht je nog vragen hebben over bedrukken of borduren, dan kun je ons bereiken op 0314-325624. Onze experts helpen je graag verder. Sinds 1962 specialist op het gebied van sportkleding bedrukken!