• GRATIS BEZORGING VANAF €75
  • BETAAL ZOALS JE WILT, vooraf of achteraf
  • SINDS 1962 VOOR SPORTCLUBS & PARTICULIEREN
  • COMPLEET ASSORTIMENT VOOR JOUW SPORT
Advies nodig? bel: 0314-325624
Swipe to the left

Kleding in de herfst

14 september 2020

Een van de gemakkelijkste fouten die je kunt maken tijdens outdoor activiteiten in de herfst, is te veel dragen. Hoewel het verleidelijk is om je warm in te pakken, als je de deur uitgaat en lekker doorwandeld heb je het gauw warm. De sleutel tot droog en comfortabel blijven, ongeacht het weer, zijn laagjes.

Door de juiste stoffen in laagjes aan te trekken, blijft het vocht voortdurend van je lichaam af, waardoor je de perfecte temperatuur behoudt. Kies altijd vochtafvoerende, sneldrogende en ademende kleding om je koel te houden en comfortabel te laten sporten.

Zoek naar ventilatiepanelen van mesh voor luchtstroom en naadloze constructie om vervelende wrijving te voorkomen. Het ultieme voordeel van lagen is dat als je het onaangenaam warm begint te worden, je gemakkelijk een laag kunt verwijderen en deze om je middel kunt binden.

Blijf uit de buurt van katoen; Het houdt niet alleen de warmte vast, maar het neemt ook het zweet op en houdt het vocht tegen je huid waardoor je kans op schuren vergroot. Basislagen en middenlagen vormen de twee belangrijkste toplagen en geven je een grote veelzijdigheid, ongeacht het weer.Draag op warme maar droge herfstdagen alleen een basislaag. Voor die natte dagen kun je gemakkelijk een basislaag combineren met een licht jack om koel en droog te blijven.Als het kouder wordt, kun je een tussenlaag over je basislaag toevoegen voor de warmte.

Basislaag

Omdat dit de laag is die het dichtst bij je huid zit, moet je basislaag naadloos zijn en vrij van knopen, ritsen en zakken, zodat hij goed aansluit op je lichaam. Deze vochtafvoerende laag kan een thermoshirt of shirt zijn, afhankelijk van je voorkeur. Kies een kledingstuk dat ademt, bijvoorbeeeld een ondershirt van bamboe.

Middenlaag

Deze laag is ontworpen om je warm te houden terwijl het vocht van je lichaam wordt afgevoerd. Een goede tussenlaag maakt je niet warm, dus zoek naar mesh-panelen en producten methalve ritsen om je meer temperatuurbeheersing te geven.

Jassen

Je jas moet regen en wind buiten houden, dus zoek naar waterdichte en winddichte jassen. Functies zoals getapete naden en reflectiviteit zijn essentieel. Draag liever geen plastic en nylon regenjacks. Deze zijn van binnen naar buiten en van buiten naar binnen ondoordringbaar: de neerslag komt er niet doorheen, maar het zweet kan ook niet weg. Een goed waterdicht jack is nog steeds vochtafvoerend en heeft ventilatie om het ademend te houden.

Broeken

De herfst kan nog steeds warm zijn, ga bij warmer weer bij voorkeur voor een tight met daaroverheen een sportbroekje. Wanneer het erg fris is, kun je een sportbroekje aantrekken met daaroverheen een trainingsbroek. Zo kun je gauw de trainingsbroek uitdoen wanneer je het warm krijgt.

Tot slot, zorg dat je zichtbaar bent buiten. Koop op tijd een lampje of een hesje met reflectie of LED.