• GRATIS BEZORGING VANAF €75
  • BETAAL ZOALS JE WILT, vooraf of achteraf
  • SINDS 1962 VOOR SPORTCLUBS & PARTICULIEREN
  • COMPLEET ASSORTIMENT VOOR JOUW SPORT
Advies nodig? bel: 0314-325624
Swipe to the left

kwd voetbaltas checklist

3 augustus 2020

Het sportseizoen gaat bijna weer van start. Tijd om je voetbaltas, hockeytas, korfbaltas of volleybaltas weer even te checken. Het is ook zo vervelend dat je je linkerschoen mist. Of halverwege een training komt je zoon of dochter erachter dat je de bidon bent vergeten. Met een goed uitgeruste sporttas is misgrijpen verleden tijd.

1. Sportkleding

Veelal heb je je sport outfit al aan wanneer jij of je kind naar de training gaat. Droge spullen voor na afloop zijn geen overbodige luxe. Het is sowieso altijd slim om een extra shirt en kousen in de tas te doen. Voor na de training kun je een trainingspak meegeven, of een joggingpak of losse sweater en trainingsbroek. Lekker om wat droogs en in de herfst/winter wat warms aan te kunnen trekken voor je naar huis gaat.

2. Sportschoenen

De linker en de rechter ;)

3. Bidon

Tijdens het sporten is het belangrijk om je vochthuishouding op peil te houden, zeker bij een intensieve work-out of training. Zorg dus dat je voor, tijdens en na de training voldoende vocht binnen krijgt. Water is de beste optie! Vul een bidon of waterflesje en zorg dat die na de training leeg is.

4. Handdoek

Wanneer er gedoucht kan worden bij een vereniging, stop je 1, of misschien wel 2 handdoeken in de tas. Sommige tassen hebben een apart natvak waar je na het douchen de handdoek in kan doen. Geef anders een plastic zak mee in de sporttas voor al het natte spul.

5. Scheenbeschermers / kniebeschermers

Blijf ongedeerd en neem je scheenbeschermers of kniebeschermers mee in de sporttas! Koop goede beschermers, je moet tenslotte nog een hele tijd met je knieën en enkels.


6. Eten

Na een half uur intensief trainen heeft je lichaam wat nodig om te herstellen, bijvoorbeeld in de vorm van een gekookt ei of een handvol nootjes. Vlak voor een training kun je beter niet te veel eten, daar krijg je tijdens het voetballen, hockeyen, volleyballen, handballen, korfballen, rugbyen of tennissen last van. Kook de eitjes van tevoren of stop wat nootjes/fruit in een bakje en neem het mee in de sporttas. Voor kinderen kun je eventueel ook nog een gezonde sandwich of snackkomkommer/snacktomaatjes meegeven.

7. Toiletspullen

Shampoo en douchegel zodat je na de training of wedstrijd lekker fris bent. En dan fris in je schone trainingspak kan!

Tip sporttas

Een deel van de inhoud kun je in je sporttas laten zitten, maar vergeet niet dat de tas, schoenen en attributen ook regelmatig gelucht moeten worden. En de handdoek en kleding moet je natuurlijk wassen, net als de bidon.

Hieronder nog even een checklist die je kunt afstrepen:

Schoenen

Shirt

Sportbroek

Kousen

Scheenbeschermers

Windbreaker of sweater

Trainingsbroek of trainingspak

Bidon

Handdoek

Badslippers

Kleine snack

Extra kousen

Extra shirt

Shampoo