• GRATIS BEZORGING VANAF €75
  • BETAAL ZOALS JE WILT, vooraf of achteraf
  • SINDS 1962 VOOR SPORTCLUBS & PARTICULIEREN
  • COMPLEET ASSORTIMENT VOOR JOUW SPORT
Advies nodig? bel: 0314-325624
Swipe to the left

Manieren om fit te blijven tijdens de zomervakantie

29 juni 2020

Voor velen betekent vakantie een bezoek aan verre vrienden, het verkennen van nieuwe plaatsen en mogelijk zelfs een aantal dingen van de oude bucketlist afstrepen. Met een klein beetje nadenken en plannen kun je tijdens je reis actief en gezond blijven, of het nu een paar dagen of een paar weken duurt.

Helaas betekent reizen vaak ook veel zitten, onderbroken slaappatronen als gevolg van tijdzoneveranderingen, ongezond eten en sporadische trainingsroutines, zo niet afwezig.

Maar reizen hoeft niet synoniem te zijn aan ongezonde gewoonten en gebrek aan lichaamsbeweging. Vakanties zijn een tijd om mentaal opnieuw op te starten terwijl u opnieuw contact maakt met vrienden en familie, maar dit hoeft niet ten koste te gaan van uw gezondheid.

De zomervakantie is een tijd om te reizen en alles los te laten. Maar als u vooruit plant, kunt u gezond en fit blijven terwijl u geniet van vrije tijd.

Een van de gemakkelijkste manieren om tijdens uw vakantie te sporten, is door te verblijven in hotels met fitnesscentra. Maak van fitness een natuurlijk onderdeel van uw zomervakantie. Elk kleine beetje helpt. Als je een jaar lang elke dag 100 extra calorieën verbrandt, kun je tot 10 kilo afvallen.

Gebruik stops voor beweging

Als je lange tussenstops hebt op luchthavens, loop dan je tijd weg. Veel luchthavens hebben kunsttentoonstellingen of musea, dus je geest blijft ook actief. Blijf onderweg bewegen: Of u nu vliegt of rijdt, u zult waarschijnlijk veel zitten en wachten tijdens de voor- en achterkant van uw reis. Profiteer dus van pauzes tijdens uw reis om korte wandelingen te maken, wat te strekken of het lichaam te verwarmen door middel van dynamische oefeningen (d.w.z. lunges, licht joggen, arm- / beenschommelingen, enz.)

Bezoek per fiets

Zoek uit of uw bestemming een fietsroute heeft, huur dan fietsen en bekijk het gebied terwijl u fietst. Verken te voet / per fiets: als u eenmaal op uw nieuwe bestemming bent, besluit u om het gebied te voet te verkennen, door elke ochtend een nieuwe route te joggen of regelmatig wandeltochten door het gebied te maken.

Probeer iets nieuws

Of je nu op reis bent of geniet van een "arrangement", probeer iets nieuws! Wat dacht je van suppen of kitesurfen? Ooit al eens stijldansen willen leren? Doe het nu! Je zult je deze zomer altijd herinneren als de zomer dat je leerde dansen.

Plan een actieve vakantie

Plan een actieve reis, bijvoorbeeld: een fietsvakantie, door het platteland te rijden, door de bergen of ga leren surfen op een tropisch eiland. Reisbureau’s zijn gespecialiseerd in het verzorgen van allerlei sportieve vakanties.

Pak snacks

Verpak gezonde eiwit- of notenrepen in je rugzak voor het geval je urenlang op pad bent. Je kunt de repen altijd en overal eten, terwijl je jezelf energiek houdt. Wanneer je eindelijk gaat lunchen of dineren, ben je evenwichtig en maak je gezonde keuzes.

Water

Blijf gehydrateerd terwijl je plezier maakt. Water drinken tijdens uw zomeractiviteiten zorgt voor een gezond, uitgebalanceerd lichaam en geest. Blijf gehydrateerd: als je uit je element bent en wordt afgeleid door nieuwe mensen en plaatsen, kunnen hydratatiegewoonten verkeerd gaan. Draag ten alle tijde een herbruikbare waterfles mee als herinnering om de hele dag door continu te hydrateren, en drink met mate suikerachtige en / of alcoholische dranken.

Plannen

Plan rond een activiteit: plan uw vakantie niet alleen rond een plaats. Overweeg om een of een reeks activiteiten centraal op uw agenda te zetten. Plan bijvoorbeeld wat wandeltochten, probeer voor de eerste keer te snorkelen of ga een tocht te paard maken. U kunt ook een dorp of stad per fiets bezichtigen. U hoort een fiets en stopt waar u wilt. U ziet meer dan wanneer in met een tourbus gaat. Ook is het een beter idee nu rondom corona!

Sporten kan overal

Krachttraining met lichaamsgewicht: ook al bevindt u zich waarschijnlijk op een onbekende plek met weinig of geen toegang tot de sportschool, laat dat u er niet van weerhouden krachttraining te doen. Of het nu in uw hotelkamer of in een lokaal park is, uw lichaamsgewicht biedt ideale weerstand tijdens het doen van lunges, dips, push-ups, planken, enzovoort. Ook kunt u het zwembad gebruiken (zeker in de avond als de kinderen in bed liggen) om baantjes te trekken. Op de camping fanatiek voetballen met andere ouders en kinderen zorgt voor plezier en is goed voor je conditie. Neme voor de zekerheid een voetbal mee. Op campings worden vaak groepslessen georganiseerd. Zo kunt u vaak bijvoorbeeld deelnemen aan een hardloopclinic, yogales of fietstour. Kijk naar de mogelijkheden op uw vakantiebestemming.

Eten

Let op uw dieet: een verstoord of inconsistent schema, in combinatie met de wens om de lokale keuken te proberen, kan ervoor zorgen dat uw goede eetgewoonten uit het raam verdwijnen. Blijf nieuwe dingen proberen, maar doe dit met een plan. Als u op een avond een groot diner verwacht, eet dan eerder op de dag een lichtere, gezondere maaltijd ... en omgekeerd.

Slaap

Beknibbel niet op slaap: hoewel u misschien in de verleiding komt om slaap in te ruilen voor nog een paar uur sightseeing en nieuwe ervaringen, is dit niet slim. Als u tijdens uw vakantie goed slaapt, blijft u alerter en actiever terwijl u de algehele ervaring van uw reis verbetert.

Sportkleding

Neem prettig zittende sportkleding mee op vakantie. Pak sowieso een sportbroek, sportshirt, sportsokken en goede schoenen. Wanneer u met de auto op vakantie gaat kunt u ook een sportmat, kettlebelt & dumbells meenemen. Dit neemt niet heel veel ruimte in beslag en daarmee kunt u toch een leuke work-out doen op uw vakantiebestemming.