• GRATIS BEZORGING VANAF €75
  • BETAAL ZOALS JE WILT, vooraf of achteraf
  • SINDS 1962 VOOR SPORTCLUBS & PARTICULIEREN
  • COMPLEET ASSORTIMENT VOOR JOUW SPORT
Advies nodig? bel: 0314-325624
Swipe to the left

Onderkleding voor hardlopers in de herfst!

7 oktober 2016

Onderkleding voor hardlopers in de herfstWat trek jij aan wanneer je gaat sporten in de herfst? Trek je zomaar iets uit de kast of kies je bewust?

Wanneer het buiten natter en kouder begint te worden is het belangrijk dat je jezelf goed kleedt om blessures en andere problemen te voorkomen. Om goed te kunnen bewegen in kleding en veilig te kunnen sporten in de herfst is onderkleding zeer belangrijk, je zult je goed moeten voorbereiden en voor de functionaliteit van kleding moeten kiezen. Maar, het oog wil ook wat.., een lastige kwestie.

Kleding heeft als belangrijkste functie je lichaamstemperatuur te reguleren bij verschillende weeromstandigheden. Daarnaast zorgt het ervoor dat je transpiratievocht wordt afgevoerd tijdens je lichamelijke inspanning. Vooral tijdens de warming up en de cooling down is juiste kleding zeer belangrijk, het voorkomt blessures die op kunnen treden wanneer je nog niet warm genoeg bent en het buiten koud is.

Kies ik voor functionaliteit of voor iets wat er mooi uitziet? Er zijn een aantal lagen kleding die een sporter of hardloper kan aantrekken tijdens de herfstdagen:

Thermo kleding

Thermo kleding zorgt dat de warmte wordt vastgehouden die tijdens inspanning wordt geproduceerd, daarnaast zorgt het dat het transpiratievocht goed wordt afgevoerd, om je lichaam droog te houden. Het is gemaakt van materiaal dat vocht opzuigt en afstoot. Vanuit de binnenzijde wordt het vocht vervoerd naar de buitenste laag zodat het vocht zicht kan verspreiden. Het isoleert zeer goed en wordt vaak gemaakt van polyester. De KWD ondershirts zijn leverbaar in wit en zwart en in lange en korte mouw.

WarmhoudkledingWarmhoudkleding

Bovenkleding

De bovenkleding zorgt ervoor dat de lichaamswarmte wordt vastgehouden en gaat afkoeling tegen. De bovenkleding, een sweater of een T-shirt met lange mouwen heeft als functie warmte te behouden en dat geeft je een prettig gevoel. Tijdens lichamelijke inspanning zal het lichaam de warmte ook kwijt moeten kunnen raken, het neemt het vocht van de thermo kleding over en transporteert het verder naar buiten om te voorkomen dat je erin gaat zweten, ademende kleding is belangrijk! Wij hebben sweaters en trainingstop voor voetballers, hardlopers, wandelaars en andere buitensporters. In onze webshop en in onze catalogus vind je truien, shirts, tops van merken als Jako, Erima, Hummel, Adidas en Masita.

Bovenkleding

Kleding winddicht en waterdicht

Winddichtheid en waterdichtheid zijn belangrijke begrippen. Een winddichte jas kan veel invloed hebben op de gevoelstemperatuur, wind kan al snel een 10 graden lagere gevoelstemperatuur geven. Daarnaast voorkomt een waterdichte jas dat je zult afkoelen wanneer het regent. Dus zorg voor waterdichte kleding om te voorkomen dat je afkoelt. Ook zal deze kleding ademend moeten zijn om het vocht van de bovenkleding over te nemen en te transporteren naar de buitenlucht.

In het donker is het belangrijk dat je gezien wordt. Belangrijk tijdens sporten zoals running, paardrijden, wandelen, nordic walking enzovoorts is een veiligheidshesje dat reflecteert, ook hesjes met losse lampjes of een is een optie. Veiligheid staat voorop!

All weather jackJoggy safe hesje met verlichting