• GRATIS BEZORGING VANAF €75
  • BETAAL ZOALS JE WILT, vooraf of achteraf
  • SINDS 1962 VOOR SPORTCLUBS & PARTICULIEREN
  • COMPLEET ASSORTIMENT VOOR JOUW SPORT
Advies nodig? bel: 0314-325624
Swipe to the left

Scheidsrechterkleding

31 maart 2018

scheidsrechterkleding


Stel, je wilt graag scheidsrechter of arbiter worden, wat schaf je dan aan? In deze blog vertel ik meer over de scheidsrechterkleding en de scheidsrechter accessoires die in de markt zijn. Wat heb je écht nodig en wat is leuk om te hebben?


Scheidsrechtershirts

Wat belangrijk is voor elke arbiter of scheidsrechter is een scheidsrechtershirt en een scheidsrechtershort. Scheidsrechtershirts zijn verkrijgbaar in lange en korte mouw. Vaak zijn scheidsrechtershirts zwart met wat witte details of in een andere kleur. De kleuren van het scheidsrechtershirt zijn vaak juist de kleuren die verenigingen niet hanteren, dus meestal geen kobaltblauw of ‘gewoon’ rood. Wij hebben in ons assortiment scheidsrechtershirt in paars en turquoise. Leuke kleuren, maar afwijkend van de kleding die verenigingen hebben. Je moet als scheidsrechter in het veld natuurlijk wel opvallen.

De scheidsrechtershirts hebben meestal één of twee borstzakjes. Daarin wordt het mapje met de gele en de rode kaart opgeborgen en een aantekeningenboekje. Vaak zitten de borstzakjes dicht met een klittenbandje zodat tijdens het rennen de spullen er niet uitvallen. Meestal heeft het scheidsrechtershirt een wat zakelijke uitstraling. Er zit vaak een klein detail op het shirt, maar niet té gek. De scheidsrechter is in het speelveld aanwezig om toe te zien op de spelregels, en dan wil je wel serieus genomen worden, dus niet té gekke details op de scheidsrechteroutfit. Wij hebben in ons assortiment scheidsrechtershirts in de voordeligere prijsklasse maar ook de wat duurdere shirts van bijvoorbeeld Adidas.

Scheidsrechtershort

Scheidsrechterbroekjes of scheidsrechtershorts zijn meestal zwart. Ze hebben steekzakken en een achterzakje die je vaak af kan sluiten door middel van klittenband. De meeste merken scheidsrechterbroekjes hebben een binnenbroek. De scheidsrechterbroeken zijn meestal niet zo lang als de voetbalbroekjes maar iets korter om het iets zakelijker te laten lijken. Scheidsrechtershorts zijn er van verschillende merken, denk aan Adidas, Jako en KWD.

Scheidsrechteraccessoires

Er zijn veel leuke gadgets voor scheidsrechters. Er zijn hele professionele gadgets zoals een professioneel communicatiesysteem voor scheidsrechters. Maar ook meer gebruikelijke accessoires zoals grensrechtervlaggen, horlogers en notitiekaarten. Ook zijn er speciale FOX fluiten, Fox heeft voor de wedstrijden een top fluit ontwikkeld. De fluit heeft geen balletje waardoor het geluid nog scherper is. De Fox 40 fluitjes zijn professionele fluitjes zonder balletje en met een erg groot bereik. Doordat het fluitje geen balletje bevat zal hij nooit weigeren te fluiten omdat het fluitje nat is. De fluitjes worden gebruikt door scheidsrechters in iedere sport, en is het middel om de wedstrijd of training onder controle te houden.
De Fox 40 Classic CMG Scheidsrechtersfluit heeft een speciaal rubber mondstuk, en is daarom uitermate geschikt voor de scheidsrechter die de fluit een lange tijd in zijn mond heeft.
Geluidssterkte: 115dB.

Bij KWD hebben we naast de FOX fluiten ook de ‘gewone ‘ fluiten voor scheidsrechters, zoals metalen scheidsrechterfluitjes en plastic scheidsrechterfluitje.Er is zelfs een handfluit in ons assortiment, ideaal voor mensen die de fluit liever niet in de mond willen hebben.

Kortom, voor elke scheidsrechter wat wils.