• GRATIS BEZORGING VANAF €75
  • BETAAL ZOALS JE WILT, vooraf of achteraf
  • SINDS 1962 VOOR SPORTCLUBS & PARTICULIEREN
  • COMPLEET ASSORTIMENT VOOR JOUW SPORT
Advies nodig? bel: 0314-325624
Swipe to the left

Shirts van gerecycled materiaal en sociale projecten over de hele wereld

7 juni 2023

Wij werken bij KWD met merken en leveranciers die duurzaamheid en fair trade hoog in het vaandel hebben staan. Het verhaal van het merk JAKO

Shirts van gerecycled materiaal en sociale projecten over de hele wereld.

Fairplay is voor ons niet alleen op het voetbalveld belangrijk. Daarom werken we over de gehele bevoorradingsketen samen met onze leveranciers om ons teamsportgamma nog eerlijker en ecologisch duurzamer te produceren. Het JAKO FAIR-label geeft aan welke producten bijzonder hoog scoren op vlak van duurzaamheid.

Hiervoor hanteren wij strikte criteria met betrekking tot de selectie van materialen. Daarnaast zorgen we er bij verpakkingen en bij de selectie van fabrieken voor dat deze bijzonder milieuvriendelijk zijn.

Via onze JAKO FAIR-labels weet je meteen of de materialen van het artikel in kwestie voor 100 % dan wel voor minstens 50 % bestaan uit gerecycleerde grondstoffen of biokatoen.

In 2021 hebben wij ons aangesloten bij de "Wirtschaftsinitiative Nachhaltigkeit (WIN)" - een economisch ontwikkelingsinitiatief rond duurzaamheid van de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. In een doelconcept hebben we vastgelegd wat we binnen ons bedrijf verstaan onder duurzaamheid en met welke doelstellingen en maatregelen we in deze context aan de slag willen gaan.

Wij zijn al sinds 2016 lid van deze textielalliantie (“Bündnis für nachhaltige Textilien”). De bedoeling is om samen met andere bedrijven, verenigingen en politieke organisaties de sociale, economische en ecologische omstandigheden te verbeteren waarin textiel wereldwijd geproduceerd wordt.

Amfori BSCI is een toonaangevend initiatief ter verbetering van de arbeidsomstandigheden in supply chains waar ook ter wereld. Zo hechten wij als lid veel belang aan langdurige partnerships met onze leveranciers. Samen met hen willen wij de maatschappelijke context en de arbeidsomstandigheden op de werkvloer te verbeteren.

In de zomer van 2022 hebben we met onze partnerorganisaties afgedankte sportkleding verzameld. In de toekomst willen wij deze terug in de productiecyclus brengen en een tweede leven geven. In de volgende stap produceren we samen met onze coöperanten nieuw garen van de uitgesorteerde kleding, dat op zijn beurt kan gebruikt worden voor de productie van nieuwe JAKO artikelen.

Voor meer informatie over deze duurzame producten : 0314-325624 / kwd@kwd.nl