• GRATIS BEZORGING VANAF €75
  • BETAAL ZOALS JE WILT, vooraf of achteraf
  • SINDS 1962 VOOR SPORTCLUBS & PARTICULIEREN
  • COMPLEET ASSORTIMENT VOOR JOUW SPORT
Advies nodig? bel: 0314-325624
Swipe to the left

Sportkleding voor dames

1 maart 2019

Sporten voor dames

Het nieuwe jaar is alweer even een de gang, waarschijnlijk ben je druk bezig met je goede voornemen; méér sporten! Misschien ben je bij een atletiekvereniging gegaan, of doe je aan voetbal, hockey, handbal, volleybal of een andere teamsport.

Maar je kunt ook individuele sporten doen bijvoorbeeld door te gaan hardlopen, zwemmen of bootcamp. Een goede sportoutfit voor dames vergroot het plezier en comfort tijdens het sporten. Je kunt tegenwoordig printjes en kleuren eindeloos combineren. De grens tussen casual kleding en sportkleding wordt steeds kleiner. Het is heel normaal om overdag een sportlegging te dragen met sneakers en dit te combineren met een hoodie.

Dames sportkleding

Een goede motivatie voor dames om te gaan beginnen met een sport begint natuurlijk met goed zittende sportkleding. Er is gelukkig genoeg keuze wat betreft sportkleding voor dames! Dames sportkleding is getailleerd en heeft een speciale damespasvorm. Ook is de maatvoering in damesmaten, dus bijvoorbeeld van damesmaat 34 t/m 48. Dames sportkleding is er in leuke blije kleuren zoals roze, curaçao blauw, paars, lemon en andere vrolijke kleurtjes. Maar natuurlijk houden ook veel dames van zwart en grijs of grijs mêlee. In ons assortiment dames sportkleding vind je zowel vrolijke kleuren als zwart en grijs.

Hardlopen voor dames

Bij het hardlopen draag je een speciale sportlegging, ook wel tight of damestight genoemd. Daarbij natuurlijk running sokken en een leuke singlet, dames hardloopshirt of tanktop. Voor de frissere dagen die in Nederland (helaas) wel eens voorkomen neem je een licht jasje, ook wel windbreaker of running jack genoemd. Deze dames sportjacks hebben wij o.a. van het merk Erima. Ze dragen super licht en hebben reflecterende details voor hardlopen in het donker.

Teamsport voor dames

Bij teamsporten wordt er vaak een trainingspak gedragen, deze zijn er ook speciaal voor dames, bijvoorbeeld van het merk Erima en Jako. De dames trainingspakken hebben een getailleerd jasje en ook de broek heeft een damespasvorm. Ook hebben wij in ons assortiment unisex trainingspakken die prima voor zowel dames en heren gebruikt kunnen worden.

Tijdens de wedstrijden draag je natuurlijk geen trainingspak maar een shirt en een broekje of een tight. Damesshirts zijn in onze webshop volop verkrijgbaar. We hebben zelfs damesshirts die matchen bij herenshirts. Dit is ideaal voor gemixte teams met zowel dames als heren, zoals korfbal!

Dames sportbroekjes zijn vaak wat korter dan herenbroekjes en de pasvorm is wat anders. Ook zit er meestal geen binnenbroek in dames sportbroekjes.

Als vrouw wil je er naast dat het comfortabel moet zitten óók leuk uitzien tijdens het sporten, om welke sport het ook gaat. Hier volgen nog enkele tips voor het kiezen van de juiste dames sportkleding:

  • Kies het juiste ademende materiaal zodat vocht wordt afgedreven tijdens het sporten
  • Kies de juiste maat en pasvorm. Strakke kleding kan je tegenwerken tijdens je work-out
  • Zorg voor kwalitatief goede kleding. Sportkleding wordt vaak gewassen en kwalitatief minder goede kleding verliest z’n pasvorm.
  • Koop geen sportkleding van 100% katoen. Katoen kan na veelvuldig wassen zijn kleur verliezen, krimpen en vervormen. Ook trekt het vocht in katoen terwijl polyester het juist afvoert.