• GRATIS BEZORGING VANAF €75
 • BETAAL ZOALS JE WILT, vooraf of achteraf
 • SINDS 1962 VOOR SPORTCLUBS & PARTICULIEREN
 • COMPLEET ASSORTIMENT VOOR JOUW SPORT
Advies nodig? bel: 0314-325624
Swipe to the left

Trainingsoefeningen voor een fit 2018!

26 januari 2018

loopladder oefeningen


In deze blog geven wij meer informatie over core stability oefeningen en loopladder oefeningen.


Core-stability

Wat is core-stability

Core-stability oefeningen of ook wel rompstabiliteit genoemd komen voort uit revalidatietrainingen en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een trainingsvorm. Wat je met core-stability traint is voornamelijk je romp (rompstabiliteit).

Spieren en gewrichten in het menselijk lichaam werken veel samen en de spieren in de romp hebben hier een belangrijke functie in. Dit komt omdat spieren in de romp zorgen voor stabilisatie.
Kort gezegd is core-stability niks anders als het stabiliseren van je romp.

Waar is core-stability goed voor?
Vanuit de romp komen de meeste bewegingen voort, daarom heeft iedereen baat bij een goede en stevige core-stability. Ook zorgt een goede core-stability ervoor dat sport prestaties verbeteren. Dit komt omdat je romp ervoor zorgt dat de krachten goed worden verdeeld over je lichaam. Daarom is het belangrijk dat er een goede balans is vanuit de romp.

Ook is er gebleken dat een goede core-stability zorgt voor minder blessures. Wanneer je een goede core-stability hebt zijn spieren in de romp sterker en beter ontwikkeld en ben je minder vatbaar voor blessures. Wanneer dit niet het geval is kunnen bepaalde spieren overbelast worden omdat deze onvoldoende worden ondersteund vanuit de romp.

Verder zorgt core-stability voor minder rugklachten door de verstevigde romp en beschermt een goede core-stability het centralezenuwstelsel.


Hoe kunt u de core-stability trainen?

Het trainen van je core-stability kun je doen door middel van core-stability oefeningen. Het uiteindelijke doel van de training is het verbeteren van de stabiliteit in de romp.
Een aantal oefeningen die u zou kunnen doen tijdens het trainen van de core-stability zijn:

 • De plank
 • Zijwaartse plank
 • De brug
 • De superman
 • Sit-up oefeningen

Wanneer je minimaal 2 keer per week 10 á 15 minuten aan je core-stability werkt geeft het al effect. Bouw de core-stability oefeningen wel rustig op en denk aan de juiste techniek, anders heeft het weinig zin en kun je alleen maar blessures veroorzaken.

Wanneer u core-stability oefeningen wilt doen is dat aangenaam op een fitnessmat, bestel daarom nu uw mat op onze website!

Loopladder

Wat is een loopladder?
De loopladder of ook wel speedladder genoemd is een hulpmiddel bij het trainen van de zijwaartse en voorwaartse voetsnelheid van een sporter. Wanneer je loopladder oefeningen regelmatig herhaald heb je hier veel baad bij. De loopladder wordt gebruikt om verschillende onderdelen te trainen zoals: explosiviteit, conditie maar vooral de coördinatie.

Waar zijn loopladder oefeningen goed voor?

Loopladder oefeningen helpen bij je explosiviteit, omdat je snel door de loopladders heen moet gaan. Verder verbeteren loopladder oefeningen je looptechniek en coördinatie. Dit omdat de wendbaarheid wordt getest tijdens de oefeningen. Wanneer je de oefeningen vaker herhaald wordt je vanzelf wendbaarder en wordt de coördinatie en techniek steeds beter. Tevens train je het centrale zenuwstelsel wanneer je met de loopladders bezig. Dit komt doordat je snel een bepaald patroon moet volgen. Je hersenen sturen alle bewegingen aan die je doet, het signaal gaat vanuit de hersenen via het centrale zenuwstelsel naar de spieren. Naarmate je vaker oefent met de loopladders wordt het centrale zenuwstelsel dus ook beter getraind en kun je uiteindelijk sneller bewegen. Om een goed resultaat te behalen is het wel belangrijk om de juiste techniek te hebben en de oefeningen zo goed mogelijk uit te voeren.

Welke oefeningen zijn er allemaal?
Er bestaan veel verschillende oefeningen die je kunt uitvoeren op de speedladders. Een aantal oefeningen worden hieronder genoemd:

 • Één pas ritme
 • Twee pas ritme
 • Zijwaartse loop
 • Grote sprong
 • Kikker sprong

Wilt u ook loopladder oefeningen doen? Bestel dan nu uw loopladder op onze website!