• GRATIS BEZORGING VANAF €75
  • BETAAL ZOALS JE WILT, vooraf of achteraf
  • SINDS 1962 VOOR SPORTCLUBS & PARTICULIEREN
  • COMPLEET ASSORTIMENT VOOR JOUW SPORT
Advies nodig? bel: 0314-325624
Swipe to the left

Veel aandacht voor schoolsport

26 april 2019

schoolkelding

Hoe wordt er op school gesport

Wanneer kinderen in de groei zijn is het beste moment om met sporten te beginnen. Vandaar dat er op veel scholen wordt gesport. Sporten kan tijdens de les, bijvoorbeeld door met rekenen pittenzakjes over te gooien. Ook hebben sommige scholen gymles op school. Tijdens de gymles leren kinderen hun ‘fysiek alfabet’ ontwikkelen en maken ze kennis met sport. Sommige scholen bieden workshops aan hun leerlingen aan. Je kunt denken aan een dans workshop, een vechtsport workshop of een balsport workshop.

Waarom sporten

Sporten is hartstikke goed voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Eigenlijk net zo belangrijk als slapen, eten en knuffelen. Hoe jonger je je kind laat sporten hoe beter. Sporten is goed om de spierspanning, stabiliteit en rompbalans te verbeteren.

Voordelen sporten

Sporten en bewegen is net zo belangrijk als taal en rekenen. Volgens de beweegnormen horen kinderen minimaal een uur per dag matige tot intensieve beweging te hebben, zodat overgewicht en welvaartsziekten worden voorkomen. Omdat kinderen een groot deel van de dag in de schoolbankjes doorbrengen, kunnen scholen hun verantwoording nemen. Met kleine veranderingen kunnen we de kinderen gezonder, fitter en socialer kunnen krijgen. Sport is óók een ideaal middel om sociale vaardigheden aan te leren bij leerlingen, zoals samenwerken, je grenzen verleggen, jezelf doelen stellen, omgaan met teleurstellingen en het beleven van succeservaringen.

De afgelopen jaren is er veel onderzoek gedaan naar de invloed van sport en bewegen op de gezondheid zowel als de leerprestaties van kinderen. Daardoor weten we onder andere dat sport en bewegen een positief effect heeft op hun hersenstructuur, hersenfuncties, aandacht en concentratie, motorische beweegvaardigheden en hun gezondheid! Tijdens de basisschool jaren vormen kinderen een basis in interesses en beweegpatronen. Het is belangrijk om de kinderen veel te laten bewegen en om ze daarin goed te begeleiden.

Sportmaterialen en Speelmaterialen voor op school

Er zijn verschillende leerlijnen, denk bijvoorbeeld aan gooien & vangen, balanceren, samenwerken, springen en coördinatie. Voor elke leerlijn zijn verschillende materialen nodig, maar sommige sportartikelen kunnen ook voor alle leerlijnen worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een bal die gebruikt kan worden voor gooien & vangen maar ook kan worden gebruikt voor samenwerken in combinatie met een dansdoek. Ook kan de bal worden gebruikt voor springen door hem bijvoorbeeld over een parcours tussen de knieën te klemmen en te springen. Wij hebben speciale zachte ballen die voor dit soort oefeningen veilig gebruikt kunnen worden zonder dat kinderen elkaar per ongeluk pijn kunnen doen. Bijvoorbeeld foamballen of schuimballen. Ook heeft KWD speciale low bounce pleinvoetballen voor op het schoolplein. Ze stuiteren gedempt zodat de voetbal niet alle kanten op springt en de buitenkant is van rubber zodat deze minder snel slijt op de stoep van het schoolplein.

Sporttoernooien

Sporttoernooien waar je met andere scholen onderling de sportieve strijd aan kunt gaan. Wie kijkt daar niet naar uit? Gedurende het schooljaar wordt er vaak van alles georganiseerd. Dit kan een voetbaltoernooi zijn of een volleybaltoernooi. Wat is er leuker om steeds aan verschillende sporttoernooien mee te doen samen met je klasgenootjes en andere kinderen van jouw school? Zowel voor basisschoolleerlingen als leerlingen van het voortgezet Onderwijs organiseren de sportverenigingen schoolsporttoernooien. Voor de basisscholen vormen de sporttoernooien samen meestal de schoolsportkampioenschappen. Door deel te nemen aan zoveel mogelijk toernooien maken basisscholen soms kans op prijzen. Als deelnemer maak je kennis met verschillende sporten en sportverenigingen. Misschien vind een leerling wel een sport die hij/zij zo leuk vindt dat hij/zij ermee verder wilt. Voor scholen maken wij speciale schoolshirts met een eigen schoollogo erop. Dit kan in kleine aantallen, bijvoorbeeld voor 1 sportteam maar ook grote aantallen. Scholen kunnen het shirt zelf ontwerpen of gebruik maken van een shirt uit de huidige collectie en hier het logo van de school op drukken. Ook het bedrukken kan bij ons natuurlijk, we ontzorgen u helemaal!

Ook schoolbroekjes met bijvoorbeeld een geborduurd logo of trainingspakken voor de vakdocenten zijn bij KWD te krijgen. U kunt bij ons altijd een vrijblijvende offerte aanvragen!

Avondvierdaagse

In het voorjaar zijn er weer de avondvierdaagsen ! De tijd dat overal in Nederland in de avondzon bonte rijen ouders en kinderen samen op pad gaan, om 5, of 7,5 of soms zelfs 10 kilometer per avond te wandelen. De voordelen van een avondvierdaagse zijn: je spreekt nog eens andere ouders , je komt nog eens ergens, en het geheel verbindt ouders met elkaar en met de scholen in de buurt, en dat weer allemaal met de omgeving.Lekker buiten actief zijn en ondertussen ook nog genieten van de natuur! Wandelen is goed voor lichaam en geest en past daarom perfect binnen een gezonde leefstijl. Iedereen kan het, het kan bijna overal en op elk moment van de dag. Extra voordeel: in tegenstelling tot veel andere sport- en beweegactiviteiten levert wandelen nauwelijks blessures op.

Sportkleding

Omdat je je als school als eenheid je wilt presenteren draag je vaak dezelfde T-shirts of hesjes.Hesjes zijn zéér aantrekkelijk in prijs en kunnen bijvoorbeeld ook gedragen worden als een klas ergens met de fiets heengaat. Het leuke va T-shirts is, dat deze bijvoorbeeld in de kleur van de school kunnen worden gemaakt. Zowel hesjes als T-shirts zijn te bedrukken met het logo van de school. Schoolhesjes en school T-shirts kunnen bij ons zowel in kleine als in grote aantallen worden besteld. Ook is nabestellen heel eenvoudig en snel geregeld.