• GRATIS BEZORGING VANAF €75
  • BETAAL ZOALS JE WILT, vooraf of achteraf
  • SINDS 1962 VOOR SPORTCLUBS & PARTICULIEREN
  • COMPLEET ASSORTIMENT VOOR JOUW SPORT
Advies nodig? bel: 0314-325624
Swipe to the left

Vijf voordelen van circuit training

12 mei 2021

Het is een effectieve training die jou door een reeks verschillende trainingsstations leidt. Je voert de ene oefening na de andere uit, meestal met intervallen van 90 seconden. Het volledige circuit kan bestaan uit cardio activiteiten, spierversterkende oefeningen of een combinatie van beide.

En waarom is het zo'n geweldige training?

1. Krachttraining

Ongeacht jouw fitnessdoelen is het verbeteren van de spierkracht belangrijk. Naarmate we ouder worden, verliest ons lichaam spier- en botdichtheid. Een paar minuten per week werken aan gebieden zoals armen, benen en kernspieren kan je sterker maken en ziekten zoals osteoporose helpen voorkomen.

2. Cardiovasculaire gezondheid

Routines met cardio oefeningen, zoals touwtjespringen of ter plaatse joggen, verhogen de bloedcirculatie en verhogen de hartslag. En we kennen allemaal de waarde van cardio - gewichtsverlies, verminderd risico op ziektes, betere slaap, enzovoort.

3. Tijdbesparend

Als je het druk hebt en kracht en cardio routine wilt combineren, dan is dit de training voor jou. Je kunt het alleen doen of in een groepsles waar de trainingsstations voor je zijn bedacht.

4. Gezellige omgeving

Als je van groepsactiviteiten houdt, is circuittraining een geweldige sociale ervaring. Beweeg door het circuit met oude vrienden of maak nieuwe. Zet muziek op en raak echt gemotiveerd!

5. Tegenverveling

Deze training kan snel en leuk zijn. En als je constant van activiteiten verandert, heeft je geest geen tijd om af te dwalen. Bovendien kun je het personaliseren door de trainingsstations te wijzigen - en de variaties zijn onbeperkt.

Of je het nu gebruikt om je huidige fitnessroutine te verbeteren of om er je nieuwe oefening van te maken, Circuit Training heeft een aantal grote voordelen. Begin gewoon met een persoonlijke training of een beginnersgroep om er zeker van te zijn dat je de oefeningen correct uitvoert. Train het hele lichaam en heb plezier!