• GRATIS BEZORGING VANAF €75
  • BETAAL ZOALS JE WILT, vooraf of achteraf
  • SINDS 1962 VOOR SPORTCLUBS & PARTICULIEREN
  • COMPLEET ASSORTIMENT VOOR JOUW SPORT
Advies nodig? bel: 0314-325624
Swipe to the left

Wat mee te nemen voor een dagje strand

22 juni 2020

Of je nu op strandvakantie gaat of gewoon een leuke strand-dag plant aan een lokaal meer, we nemen alles mee in deze strand paklijsten. Als je op zoek bent naar strandbenodigdheden voor kinderen of een strandweekend-paklijst met een paar vrienden, lees dan verder om erachter te komen wat je moet inpakken voor een dagje strand!

De ultieme strandpaklijsten voor de zee of een meer of plas

Ik eindig altijd met een overvolle tas met spullen om mee naar het strand te nemen. Maar ik heb hier een kleine lijst gemaakt om te voorkomen dat je strandtassen overlopen, maar zorg er toch voor dat je alle benodigdheden bij je hebt!

Zonnescherm / windscherm

Een strandscherm is handig en zó belangrijk. Super fijn voor zowel de felle zon als tegen harde wind. Zeker op het strand kan het soms hard waaien en zo zit je lekker beschut.

Hoed

Een hoed met een brede rand is het beste, maar eigenlijk is elke hoed geschikt om de zon van je hoofd te houden en je gezicht te verduisteren!

Handdoek

Koop een groot strandlaken dat goed is om op te liggen! Als je op vakantie gaat, zoek dan naar microfiber. Ze nemen weinig plaats in je bagage, zijn licht van gewicht en het zand kleeft er niet aan.

Badkleding

Elke paklijst op de stranddag moet badkleding bevatten

Zonnebril

Bescherm je ogen tegen die felle zon die op het water schittert! Ook fijn om voor de kinderen een zonnebril mee te nemen, bijvoorbeeld voor in de auto als ze moe zijn.

Snacks

Dit zijn een paar makkelijke dingen voor op de paklijst voor dagtochten op het strand:

-Chips (Pringles zijn geweldig omdat ze niet worden geplet!)

-Snijd wortels / komkommers / parpika

-Pakjes toastjes / TUC ‘jes

-Appels (worden ook niet zo gauw geplet)

-Krentenbollen

Opvouwbare wagen

Zodra jouw lijst met in te pakken dingen compleet is, wordt het een stuk eenvoudiger om met een wagentje van de auto naar het strand te komen!

Waterflessen

Een handige waterfles die niet lek en zonder backflush van de kinderen! Er is niets viezer dan broodkruimels van je kinderen in het drinkwater. Zelf gebruik ik de Adidas Bottle. Je hoeft niet je hoofd achterover te doen om te drinken, je kunt zo door het mondstuk drinken. Ook kun je er ijsblokjes indoen omdat de dop er helemaal afgeschroefd kan worden.

Strandstoel

Ik ben dol op de Waimea strandstoel omdat deze licht van gewicht is en stapelbaar! Je kunt heerlijk achterover liggen en er zit zelfs een bekerhouder in voor je welverdiende kopje koffie of een ander verfrissend drankje.

Een bal of frisbee

Er is iets met het gooien van een bal op het strand! Als voetbal niet jouw ding is, pak dan een frisbee. Meestal is een frisbee voor iedereen gemakkelijk om te vangen en te gooien! Een speciale zachte frisbee maakt het ook nog een stuk veiliger voor kleine kinderen. Voor de allerkleinste neem je natuurlijk zandspeeltjes mee.

Kleed

Neem een picknickkleed mee naar het strand zodat iedereen lekker kan zitten of liggen!

Baby poeder

Babypoeder is geweldig om al het zand van je benen te krijgen voordat je probeert je schoenen aan te trekken. Breng een royale hoeveelheid aan en wrijf het helemaal in. Het zand droogt op en borstelt gemakkelijk weg .

Natte zak

Er zal zand- en natte kleding zijn na je dag op het strand, vooral als je kinderen hebt! Voeg een natte tas toe aan je strandchecklist om al die natte en vuile dingen op te bergen totdat je thuis bent en ze kunt wassen!

Bluetooth Speaker

Ik heb een haat-liefdeverhouding met de muziek van andere mensen, maar als je naar een afgelegen plek gaat, is een waterdichte bluetooth-luidspreker een geweldige aanvulling op je checklist voor een dagje strand!

Wanneer je een familie-strandpaklijst maakt, zijn alle bovenstaande dingen van toepassing! Daarnaast zijn er enkele dingen die je kunt toevoegen:

Speelgoed

Het maakt niet uit of je peuters of tieners hebt, iedereen kan genieten van badminton, voetbal, frisbee of jeu de boules! Met een volleybal heeft iedereen iets om mee te spelen! Ook kun je nog een volleybalnet / voetvolleynet toevoegen aan je paklijst.

Bodyboard

Wanneer kinderen gaan zwemmen vinden ze het geweldig om met een bodyboard stoere stunts te doen in het water. Zeker als het bodyboard ene leuke print heeft! Ze kunnen er lekker op drijven maar ook proberen te surfen of peddelen. Tegenwoordig zijn er bodyboards met super gave prints zoals haaien of dolfijnen.

Een vlieger

Mijn jongens houden ervan om met hun vliegers op het strand te vliegen. Er zijn tientallen ontwerpen om uit te kiezen! Zeker de vliegers met een staart zijn geweldig in de lucht!

Pop-up tent

Als je je baby meeneemt naar het strand voor een dagje uit, zijn deze pop-up strandschaduwtenten erg populair geworden! Ze zijn een geweldige plek om je baby een dutje te doen, en ze zijn veel gemakkelijker in te pakken en op te zetten dan een traditionele paraplu (we weten allemaal dat het niet gemakkelijk is om een paraplu op het strand te laten staan!)

Snorkeluitrusting

Ga je met je kinderen snorkelen of nemen ze graag een duik in de zee? Zorg voor een duikmasker of duikbril! Altijd een succes.

Handdoeken voor kinderen

Kinderen zijn dol op hun eigen handdoeken! De paklijst van je kinderen op het strand moet schattige handdoeken bevatten.Een leuke handdoek met Disney print, bijvoorbeeld van Spiderman of Frozen!

After swim cover up

Als je naar het strand of resort gaat of zelfs van je hotelkamer naar het zwembad loopt, overweeg dan een dun jurkje of sarong. Ze nemen vrijwel geen ruimte in beslag! Ziet er netjes uit als je even een ijsje of drankje gaat halen.

Hopelijk heb je wat aan deze strand tips! Check onze site voor leuke beach fun artikelen!