• GRATIS BEZORGING VANAF €75
  • BETAAL ZOALS JE WILT, vooraf of achteraf
  • SINDS 1962 VOOR SPORTCLUBS & PARTICULIEREN
  • COMPLEET ASSORTIMENT VOOR JOUW SPORT
Advies nodig? bel: 0314-325624
Swipe to the left

Weersinvloeden tijdens het sporten

13 mei 2022

Bij het buitensporten weten dat we moeten oppassen voor plotselinge onweersbuien en drassig gras, net zoals voetbal- en voetbalcoaches weten dat ze moeten oppassen voor hittestress in het begin van het seizoen en koude rillingen aan het einde van het seizoen.

De eerste grote zorg die sportcoaches in het voorjaar hebben als het op het weer aankomt, is de regen.

Tenzij je in de woestijn bent, lijken de maanden oktober, november maar ook maart en april gevuld met eindeloze stortbuien te zijn. Spelen op natuurlijke velden tijdens de regen kan veel schade aanrichten. Om nog maar te zwijgen, de regen maakt alles glad en gevaarlijker voor spelers van high-impact sporten.

Een laatste belangrijke zware weersomstandigheid in de zomer is de hitte. In de lente/zomer wordt hittestress een groot probleem. Wanneer het lichaam van spelers te heet wordt, kunnen ze niet goed functioneren. Dit resulteert in hitte gerelateerde ziekten zoals duizeligheid, uitdroging en zelfs een hitteberoerte bij inspanning. Ook al zijn dit niet de warmste dagen van het jaar, het is de plotselinge verandering die sommige sporters overrompelt. Voldoende drinken, schaduw en rust zijn daarbij belangrijk.

Het herfstseizoen is ook niet zonder uitdagingen, en sommige zijn zelfs hetzelfde als de in de lente.

In de winter is er de lange natte periode en soms vorst of zelfs sneeuw. Maak plannen voor deze situaties zodat het jou en je club niet overvalt. Zorg voor een plan voor zwaar weer! Houd een sneeuwbal op voorraad.