• GRATIS BEZORGING VANAF €75
  • BETAAL ZOALS JE WILT, vooraf of achteraf
  • SINDS 1962 VOOR SPORTCLUBS & PARTICULIEREN
  • COMPLEET ASSORTIMENT VOOR JOUW SPORT
Advies nodig? bel: 0314-325624
Swipe to the left

Derbystar, Erima, Jako, Adidas, KWD en Masita voetballen

14 maart 2019

Alle merken op een rij

Bij KWD sport verkopen we voetballen, alle soorten en maat, bijvoorbeeld: zaalvoetballen, kunstgrasvoetballen, wedstrijdballen en trainingsballen. Voetballen voor de jeugd in bijvoorbeeld maat 3, 4 of 5 en voetballen voor senioren. In deze blog gaan we wat dieper in op de verschillende merken voetballen en wat de verschillen precies zijn.

De merken voetballen die wij verkopen zijn als volgt:

Verschil tussen verschillende merken voetballen

Mensen vragen vaak, wát is nu het verschil tussen bijvoorbeeld een Derbystar voetbal en een KWD voetbal? Het verschil zit hem in de merknaam en het design. De voetballen liggen qua materiaal en afwerking niet veel uit elkaar. De voetballen worden in dezelfde landen geproduceerd en er zijn slechts enkele klein verschillen. Er zijn voetballen van het merk KWD (de Galaxy Gold) die van precies hetzelfde materiaal zijn gemaakt als andere eredivisie ballen. Ze zijn alleen wat minder bekend en dus een stuk voordeliger.

De Derbystar voetballen zijn in Nederland heel erg bekend omdat er o.a. in de eredivisie veel mee gespeeld wordt door professionele clubs. Ook ken je ongetwijfeld de rode en blauwe Classic voetballen van Derbystar. Deze zie je veel op de Nederlandse velden bij de jeugd.

Erima en Jako voetballen

Erima en Jako hebben óók geweldige voetballen in hun assortiment. Ze zijn ook minder bekend als bijvoorbeeld Adidas en Derbystar maar desalniettemin zijn het excellente kwaliteit voetballen.

Erima heeft bijvoorbeeld de HYBRID ballen in het assortiment. Dit zijn eersteklas wedstrijdballen met speedcontrol door een innovatieve paneelconstructie. Er is minimale wateropname bij regen de gesealde naden. Ook zijn de hybride voetbalen extreem duurzaam doordat de naden diepliggend zijn genaaid en het oppervlak thermisch gelijmd. Zacht en duurzaam schuim geeft een uniek soft touch gevoel. De binnenbal is speciaal ommanteld zodat de bal niet te hard kan worden opgepompt en de naden ontlast worden.

JAKO heeft de PRESTIGE voetballen in het assortiment. Dit is een officiële wedstrijdbal, FIFA goedgekeurd en met de nieuwste BONDING technologie. De naadloze verbinding van de verschillende panels zorgen voor constante speeleigenschappen bij alle weersomstandigheden. Ook deze ballen hebben een binnenbal met speciale ommanteling zodat de bal vormvast is en een exacte bounce heeft. Ook is het vluchtpatroom met deze blaas optimaal! Naast de Prestige lijn heeft Jako ook nog de Striker lijn en de Match lijn. De moeite waard om eens te proberen! De Gelderlander heeft een test uitgevoerd onder amateurclubs. Ze testen zes ballen. Twee stuks van Nike, Jako en Derbystar worden onderworpen aan verschillende oefeningen. Korte en lange passes, voorzetten, koppen en latje trappen. Hierbij kwam Jako Striker trainingsbal zéér goed uit de test met een cijfer van 8,7 t.o.v. de Derbystar Classic trainingsbal met een cijfer van een 6,0.

Andere soorten voetballen

In ons ballen aanbod hebben wij van Rucanor de Top Shot! Dit is een rubberen voetballen die leverbaar is in maat 4 en 5. Doordat deze voetbal van rubber is, is deze perfect voor voetballen op straat of op de stoep. Kunstlederen voetballen slijten erg snel op zo’n harde ondergrond en kunnen dan sneller lek gaan. Deze rubberen Top Shot voetbal heeft geen naden en stiksels zodat hier geen slijtage kan ontstaan.

Schoolvoetballen

Speciaal voor scholen verkopen wij een plein voetbal. Deze voetbal heeft alle eigenschappen van een plofbal, waardoor deze op het plein laag aan de grond blijft. Dankzij het gebruik van cellulair rubber is deze zeer slijtvast en daarom ideaal voor op het plein! Wanneer er op het schoolplein een voetbalkooi staat, is er soms het gevaar dat de gewone voetbal er overheen vliegt, met deze bal verkleint je het risico omdat dit een low bounce voetbal is!

Bij KWD Sport hebben we meer dan 200 verschillende soorten ballen en ben je dus aan het juiste adres voor élke bal! Vraag onze experts welke bal voor jou het meest geschikt is! Bel met 0314-325624 of mail naar kwd@kwd.nl.