• GRATIS BEZORGING VANAF €75
  • BETAAL ZOALS JE WILT, vooraf of achteraf
  • SINDS 1962 VOOR SPORTCLUBS & PARTICULIEREN
  • COMPLEET ASSORTIMENT VOOR JOUW SPORT
Advies nodig? bel: 0314-325624
Swipe to the left

Redenen waarom jouw jonge atleet nieuwe sporten zou moeten proberen

24 juli 2020

Kinderen zijn dol op bewegen. Ze houden van springen en klimmen en tuimelen en, naarmate hun coördinatie verbetert, gooien en vangen.

Voor sommige kinderen voelt sporten als werken, dit kan komen door de druk van school of ouders. Je kind aanmoedigen om nieuwe sporten uit te proberen, kan een geweldige manier zijn om hem eraan te herinneren dat sporten maar om één ding draait ... FUN!

Nieuwe sporten bieden nieuwe kansen

Door slechts één sport te spelen, kan de wereld van een jonge atleet klein worden. Het kan de mogelijkheden voor het maken van nieuwe vrienden beperken, en wanneer de focus op concurrentie ligt, kan de stress van winnen en verliezen gevestigde vriendschappen op de proef stellen.

Wanneer jonge atleten echter verschillende sporten proberen, ontmoeten ze nieuwe mensen. Die enkele sport wordt niet zo stressvol, waardoor jonge atleten meer kans hebben om te slagen. En nog belangrijker, ze hebben meer kans op sociaal succes.

Nieuwe sporten zorgen voor kracht en flexibiliteit

Ouders worden vaak gewaarschuwd dat ze voorzichtig moeten zijn met de omvang van de fysieke uitdagingen die hun kinderen aangaan. Het is waar. Herhaaldelijk dezelfde atletische taken uitvoeren in dezelfde sport kan blijvende schade toebrengen aan een groeiend lichaam. Bovendien kan het herhaaldelijk herhalen van dezelfde actie sommige delen van het lichaam in verhouding tot andere opbouwen, wat betekent dat kracht en flexibiliteit niet zoveel overdraagbare voordelen bieden als ze zouden kunnen.

Door verschillende sporten te beoefenen, kan jouw jonge atleet echter verschillende bewegingen oefenen. Als gevolg hiervan zal uw kind sterker, flexibeler en fitter worden en het voorbereiden op het volwassen leven.

Nieuwe sporten bouwen vertrouwen op

Jonge atleten zijn vaak onzeker over het proberen van nieuwe sporten omdat ze moeilijk te beheersen zijn. Dit maakt echter deel uit van wat sport waardevol maakt. Het is goed voor kinderen om uitdagingen aan te gaan en te leren dat ze die kunnen overwinnen, en het is waardevol voor hen om zich daarbij gesteund te voelen door hun ouders.

Nieuwe sporten helpen jonge atleten om mee te doen

Als je echt wilt dat uw kind een nieuwe sport probeert, is er niets beter dan hen te laten zien dat u er zelf van geniet, maar misschien alleen als ze jong zijn. Voordat ze zich schamen voor het idee om te doen wat hun ouders doen.

Tip: zorg ervoor dat je kind geen verlengstuk is van je eigen sportcarrière of je niet-gerealiseerde ambities, en ga er niet vanuit dat je kinderen dezelfde sporten zullen genieten als jij. Als ze sporten kiezen waarin ze geïnteresseerd zijn - of het nu sporten zijn die je ze hebt laten zien of sporten die ze elders hebben gezien - ga dan mee om ze te zien spelen. Wees geïnteresseerd, ook al was je er niet mee begonnen. Zet ze niet onder druk. Laat ze je vertellen wat ze van je nodig hebben. Laat ze zien dat het leuk kan zijn!

Nieuwe sporten helpen het evenwicht te bewaren

Zelfs als je je kind aanmoedigt om van verschillende sporten te genieten, is het belangrijk om ze niet te overweldigen. Net zoals verschillende sporten elkaar aanvullen, moeten ze worden afgewogen tegen andere aspecten van het leven, van schoolwerk tot spelen met vrienden. Zorg ervoor dat de focus niet ligt op winnen, maar op het verbeteren van vaardigheden. Omdat niemand de hele tijd wint, maar iedereen kan verbeteren.

Lees meer hierover in onze andere blogs !