• GRATIS BEZORGING VANAF €75
  • BETAAL ZOALS JE WILT, vooraf of achteraf
  • SINDS 1962 VOOR SPORTCLUBS & PARTICULIEREN
  • COMPLEET ASSORTIMENT VOOR JOUW SPORT
Advies nodig? bel: 0314-325624
Swipe to the left

Winterpret

11 november 2019

Het is koud, de wind waait, het regent, niet echt buitenspeelweer zou je denken. De voordelen van buiten spelen gelden echter ook in de winter. We hebben er al eens eerder een blog over geschreven, want buiten spelen heeft véél voordelen. Pak je kind goed in (en jezelf, als je mee gaat). Verkoudheid loop je niet op door buiten te zijn, maar júist door binnen te blijven

Voordelen van buiten spelen in de winter

Bacillen en virussen worden verspreid als je met iedereen gezellig binnen zit in één ruimte met de ramen lekker dicht. Weinig ventilatie en lekker dicht bij elkaar. Daarom zijn vaak mensen in de (kerst)vakantie ziek, hele dagen binnen met de feestdagen. Doe het dit jaar anders, ga lekker naar buiten met de familie! Hup de kou in! Kinderen die veel buiten zijn, hebben een sterker immuunsysteem. Naast het bewegen helpt het buiten spelen je kind ook om frisse lucht, zonlicht en de broodnodige vitamine te krijgen. Daarnaast wordt het risico op obesitas, diabetes en stress verminderd. Ook verbeterd buiten bewegen de nachtrust. Studies hebben aangetoond dat kinderen op het platteland of kinderen die buiten actief zijn, de beste algehele gezondheid hebben.

Stimuleer buiten spelen

Alleen omdat het buiten koud is, betekent niet dat je kinderen geen energie of verlangen hebben om buiten te spelen. Buitenspelen in de winter geeft kinderen een kans voor een verandering van omgeving. Sneeuw en ijs geven de kinderen weer nieuwe uitdagingen en ideeën. Ook is het goed voor de motorische ontwikkeling om in verschillende weer condities te spelen. Buitenspelen in de winter daagt kinderen uit om op een andere manier te spelen dan normaal. De schommel kan niet gebruikt worden omdat hij nat, glad of bevroren is en voetballen is ook geen optie als het heeft gesneeuwd of glad en modderig is. Er moeten dus andere dingen bedacht worden om te doen en zo wordt er meer aanspraak gedaan op de fantasie en creativiteit bij het buitenspelen in de winter. Onthoudt dat je kind nog steeds groeit gedurende de wintermaanden en langdurige sessies van inactiviteit zijn niet bevorderlijk voor de spierontwikkeling.

Kleding voor de winter

Zorg op regenachtige dagen voor een regenjas en laarzen. Ook thermo onderkleding is ideaal voor natte en koude dagen. Deze speciale kleding houdt je lichaam warm en zorgt ervoor dat vocht wordt afgevoerd.

Winter cadeautips voor kinderen

Omdat wij buiten spelen willen stimuleren hebben wij nu ook winterpret artikelen opgenomen in ons assortiment. Het sneeuwt niet vaak, dus als het sneeuwt, naar buiten allemaal! Pak de slee, de sleeschep of de babyslee en ga er op uit. Ook leuke dingen zoals een sneeuwbaltang zijn tegenwoordig verkrijgbaar! Leuk als sinterklaascadeau of kerstcadeau.

Weer of geen weer, altijd buitenspeelweer!